FOTO: Facebook
ČITATELJI OCIJENILI
5

'Premijer je rekao da je INA socijalna kompanija, što je pod tim mislio?'

PIŠE Mario Nakić
IZVOR: HRT
20.1.2017.

'Premijer je rekao da je INA socijalna kompanija, što je pod tim mislio?'


PIŠE Mario Nakić
IZVOR: HRT

"Cijela javnost nakon pada prošle vlade je senzibilizirana za to da se INA vrati u hrvatsko vlasništvo. Svaka stranka ima neki svoj model, meni se čini kako bi svi oni htjeli da INA ponovno bude državna kompanija jer bi se oni u nju ugradili i neke svoje kadrove u njoj zaposlili", rekao je Ivan Brodić, vlasnik i glavni urednik portala Energypress u današnjem razgovoru za HRT4.

"To je po meni loše rješenje, da se država bavi prodajom benzina i trgovinom, tim više što INA nije neka strateška kompanija. Premijer je rekao da je ona socijalna kompanija, ne znam što pod tim misli osim da možda želi sve nezaposlene tamo zaposliti i tako uništiti kompaniju", objašnjava Brodić.

Brodić je dodao kako INA više nema skladišta nafte, a rafinerije nigdje u svijetu više nisu državni posao. Međutim, dobrim smatra to da se ipak traži neko rješenje, a zbog rezultata arbitraže smatra da bi netko trebao politički odgovarati.

O modelu prodaje 25 % dionica HEP-a da bi se otkupila INA Brodić kaže da je neodrživ.

"O tome je nedavno pisao i Bloomberg, postoji i cijela analiza koja kaže da bismo mi morali prodati oko 80 % tržišne kapitalizacije HEP-a kako bi se mogao otkupiti MOL-ov udio u Ini. Ministar Marić kaže kako se taj otkup neće odraziti na javni dug, meni se čini da je to gotovo nemoguće osim ako se potpuno ne privatizira HEP, ali i u tom je slučaju vraćanje kompanije u državno vlasništvo čudan potez."

Cijeli razgovor pogledajte u videu.
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Najtraženije na Liberalu
Zanima vas nešto drugo? Tu unesite pojam koji želite pretražiti:
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: