FOTO: Facebook

[VIDEO] Gary totalno popizdio: 'Od srca želim prekinuti vojne intervencije'

PIŠE Mario Nakić
29.9.2016.

[VIDEO] Gary totalno popizdio: 'Od srca želim prekinuti vojne intervencije'


PIŠE Mario Nakić

Gary Johnson, libertarijanski kandidat za predsjednika SAD-a dosad je bio poznat po svojoj miroljubivoj kampanji koju je vodio "pozitivno" ne napadajući previše svoje protukandidate, već više predstavljajući svoju politiku i politiku svoje stranke. Osim toga, poznat je i po čestim gafovima pred kamerom.

Budući da nije pozvan na prvu predizbornu debatu Johnson je uoči debate na koju su pozvani samo kandidati dviju najjačih stranaka, dao prilično žestok intervju u kojem je totalno promijenio svoju dosadašnju strategiju. Na trenutak je gotovo izgubio kontrolu te je počeo vikati zbog, kako kaže, vanjske politike SAD-a koja ga izluđuje, ali i činjenice da je ni Clinton ni Trump ne planiraju bitno promijeniti.Na upit novinarke kako bi odgovorio ako bi ga Trump i Clinton optužili da ne zna za Alep ili druge stvari iz vanjske politike, Gary je odgovorio:

"Rekao bih im da od srca želim da te intervencije stanu. Od srca želim da prestanemo slati naše vojnike da ginu u drugim zemljama, da ne budu krivci za tisuće poginulih ljudi. To bih im rekao. Oni me mogu prozivati zbog nekakvih geografskih pojmova i imena stranih političara, ali ja želim samo da se to prekine. Naša vanjska politika je prestrašna."

Prema najnovijim anketama sve manje mladih ljudi podržava Hillary Clinton i okreću se upravo Johnsonu i Libertarijanskoj stranci. Na te je rezultate Clinton odgovorila pokrenuvši žestoku medijsku kampanju protiv Johnsona i libertarijanaca. Ovih dana u američkim mainstream medijima izlaze izrazito negativni članci kojima se pokušava uvjeriti prvenstveno mlade ljude zašto glas za Johnsona nema smisla te da će tako samo "pomoći Donaldu Trumpu da pobijedi".

Johnson joj opet nije ostao dužan izjavivši kako vjeruje da će Hillary Clinton "pritisnuti dugme" (misleći na nuklearno oružje, kojim samo predsjednik ima pravo upravljati). "Mislim da će ona teško odoljeti da ne bude agresor. Ona će pucati. Bit će još ratobornija. Ona će pritisnuti dugme".


VIŠE IZ RUBRIKE:
POLITIKA
SVIJET
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dugogodišnji američki senator je s preko 75 godina postao milijunaš, ali tek nakon što je napisao bestseller. Hrvatski ministri ne moraju napisati bestseller da bi postali milijunaši.

Dva političara i multimilijunaša. Pronađi razliku!

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Hrvatska i Slovenija su svoj dug otplatile, ali Srbiji je preostalo za otplatiti još 1,7 mlrd. eura.

Srbija još uvijek plaća Titove dugove i otplaćivat će ih sljedeće 22 godine

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Mislav Kolakušić ima najrealnije šanse pobijediti na predsjedničkim izborima. Ovo nije podrška već upozorenje.

Svi pričaju o Kolindi i Milanoviću, ali Kolakušić bi mogao iznenaditi. Pripremite se za budućeg predsjednika!

Škola

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Otvorene granice su istinski liberalni koncept koji su u prošlom stoljeću najviše promicali neki konzervativni političari.

Otvorene i zatvorene granice

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Most i HSLS su se zakačili oko toga tko se prvi sjetio pokrenuti inicijativu za ustavnu zaštitu vode koja je ustavom već zaštićena.

Tko je gluplji - Most ili HSLS?

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Iako postoji mnogo argumenata i razloga za optimizam, trebamo inzistirati na reformama bez kojih nema značajnijeg rasta.

Hrvatskoj treba brži i zdraviji rast, a bez strukturnih reformi on nije moguć

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Toliki izljevi mržnje prema poslodavcima - onim ljudima koji stvaraju novu vrijednost - i strah od stranih radnika svojstveni su naciji koja ne želi napredak.

Hrvati će jednom morati prihvatiti da su radne migracije - u oba smjera - sasvim normalna pojava

Politika

PIŠE: EDUARD PETRANOVIĆ

Zoran Milanović može ugroziti šanse HDZ-ovoj Kolindi Grabar-Kitarović, a to znači da ne postoji jamstvo HDZ-ove premoći.

Zašto bi kandidatura vođe najgore hrvatske vlade bila dobra za Hrvatsku

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Samo nekoliko sati nakon što je Reuters objavio da su bogataši počeli povlačiti svoje bogatstvo na bankovne račune u Singapuru, izvršna direktorica Hong Konga je proglasila da povlači kontroverzni zakon.

Kako je kapital (zasad) sačuvao autonomiju Hong Konga

Škola

PIŠE: MARIO NAKIĆ

U nekim ekstremno lijevim krugovima ponavlja se citat iz Misesove knjige po kojemu ispada da je Mises hvalio i slavio fašizam. Je li to točno?

Ovako je Mises pisao o fašizmu 1927.

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Milorad Pupovac ponekad zna ovako izaći iz skrovišta ugroženog manjinca i pokazati svoje pravo bahato lice.

Pupovac odbrusio novinaru na pitanje zašto štiti Plenkovića: ʼNije vaš posao da ispravljate meneʼ

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Kvote na uvoz radnika primjer su loše, prekomjerne i iznimno štetne regulacije zbog koje bi mogla propasti cijela turistička sezona.

4 razloga zašto Vlada treba odmah ukinuti kvote na uvoz radnika

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA | OGLAŠAVANJE

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: