FOTO: Youtube
ČITATELJI OCIJENILI
4

[VIDEO] Mirni prosvjedi u Charlotteu? Ne, to je destrukcija i kriminal

PIŠE Mario Nakić
24.9.2016.

[VIDEO] Mirni prosvjedi u Charlotteu? Ne, to je destrukcija i kriminal


PIŠE Mario Nakić

Već četiri dana traju prosvjedi inicijative Black Lives Matter u Charlotteu u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini. Prosvjedi su uslijedili kao odgovor na policijsko ubojstvo Keitha Lamonta Scotta.

Iako američki i svjetski mainstream mediji uglavnom javljaju kako su prosvjednici mirni, a policija ih napada suzavcem, ni oni nisu mogli sakriti nasilje koje se tamo događa kad je došlo i do žrtava među prosvjednicima. Ne, ranjenog prosvjednika nije upucala policija nego drugi prosvjednik.

Youtuber Paul Joseph Watson objavio je na svom kanalu video sa snimkama koje pokazuju da prosvjednici nisu baš "mirni". Na djelu je razbijanje automobila nasumce odabranih, provaljivanje u lokalne trgovine, pljačka, razbijanje ulaza na zgradama te napadi na bijelce na koje rulja naleti. Jednog su čovjeka uhvatili u podzemnoj garaži i, iako ih je molio da ga ne diraju, istukli su ga i skinuli - samo zato što je bijelac."Čekaj malo! Fizički napad na novinara nije legitimni način prosvjedovanja", naglašava Watson i nastavlja: "Međusobno puškaranje nije legitimni način prosvjedovanja. Razbijanje i pljačkanje vlastite zajednice nije legitimni način prosvjedovanja. Gađanje automobila kamenjem nije legitimni način prosvjedovanja. Napadanje nevinih prolaznika nije legitimni način prosvjedovanja".

"Zašto im onda mediji daju legitimitet nazivajući ih mirnim prosvjednicima? Da skupina bijelaca ovako razbija automobile, puca i napada ljude po gradu, bi li i njih nazvali mirnim prosvjednicima?", pita se Watson.

"Možda nisam u pravu. Možda je to samo normalna reakcija nakon što je bijeli policajac ubio crnca koji je u ruci nosio knjigu. Oh, čekaj, policajac je crn. A ovaj nije izvadio knjigu na njega nego pištolj", dodaje Watson te zaključuje kako je Black Lives Matter zapravo generator rasizma i rasnih podjela u Americi koji šteti svima, a ponajviše crnačkoj zajednici.

VIŠE IZ RUBRIKE:
ZANIMLJIVOSTI
SVIJET
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu

Politika

PIŠE: JERKO MARKOVINA

Prve impresije na predstavljanje predsjedničkog kandidata, poznatog pjevača Miroslava Škore.

Škoro nije totalna katastrofa, ali nije ni netko tko će donijeti ozbiljan pomak

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Biljana Borzan je cijelu svoju predizbornu kampanju izgradila na borbi za jednaku Nutellu. Pokazalo se da nije bila baš iskrena...

Istraživanje EK: Nema dokaza o različitom sastavu Nutelle u Njemačkoj i Hrvatskoj

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Građanska stranka je omogućila desnu vlast u Madridu gdje je u koaliciji s konzervativcima i desnim ekstremistima. To se mnogima nije svidjelo.

Španjolski liberali u koaliciji s krajnjom desnicom; ekonomski savjetnik napušta stranku, nižu se kritike...

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Navodni satiričar s News Bara dobio je potrebu da nas izvrijeđa jer mu se nije svidio moj članak o antifašizmu. Pa da pojasnim neke stvari...

Kome i zašto smeta Liberal?

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Hrvatska se tijekom proteklih 10 godina ukupno nije pomakla nimalo ekonomski naprijed. Tko nam je za to kriv?

Izgubljeno desetljeće

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Je li došlo vrijeme da konačno raskrstimo s tekovinama socijalističke revolucije i obilježavanjem datuma bitnih za stvaranje bivše, propale države?

Čiji praznik Hrvatska danas obilježava?

Društvo

PIŠE: JERKO MARKOVINA

Splitski gradonačelnik objavio je smiješni vodič za turiste u kojem ih upozorava da poštuju lijenost i nerad kao splitski tradicionalni identitet, a sada će Gradsko vijeće ograničiti rad kafićima do ponoći.

Splitska vlast objavljuje rat turizmu

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Pokušao je kritizirati najavljeno rasterećenje rada, a zapravo je dao najbolje argumente za potpuno ukidanje poreza na dohodak.

Kad bi građani primali veću neto plaću, postali bi apatični - tvrdi ovaj kolumnist Večernjeg lista

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Pročitajte svjedočenja dvaju crnih autora koji su na suprotstavljenim stranama po pitanju reparacija.

Dvije strane: Treba li Amerika isplatiti odštetu crnim Amerikancima zbog ropstva i segregacije?

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Ljevičarski youtuber Kyle Kulinski objašnjava zašto je potez Youtubea loš i zašto ga ni ljevičari ne bi trebali slaviti.

Youtube započeo borbu protiv nacizma pa uklonio i antinacistički edukativni sadržaj

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dugogodišnji američki senator je s preko 75 godina postao milijunaš, ali tek nakon što je napisao bestseller. Hrvatski ministri ne moraju napisati bestseller da bi postali milijunaši.

Dva političara i multimilijunaša. Pronađi razliku!

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Hrvatska i Slovenija su svoj dug otplatile, ali Srbiji je preostalo za otplatiti još 1,7 mlrd. eura.

Srbija još uvijek plaća Titove dugove i otplaćivat će ih sljedeće 22 godine

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA | OGLAŠAVANJE

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: