Godinu dana optuživali su druge za rasizam, a sad su na sudu zbog - rasizma

PIŠE Mario Nakić
IZVOR: LawNewz.com
8.12.2016.

Godinu dana optuživali su druge za rasizam, a sad su na sudu zbog - rasizma

CNN je proteklih godinu dana proveo uglavnom promovirajući demokratsku kandidatkinju za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton koja je na kraju izgubila izbore. Njenog protukandidata Donalda Trumpa voditelji i autori emisija na CNN-u često su optuživali za rasizam i širenje mržnje.

CNN je nakon objavljenih rezultata izbora konstatirao kako je to "rasistički odgovor na crnog predsjednika Obamu". U novom CNN-ovom dokumentarcu o Obaminoj vladavini zaključili su da su Republikanci u Kongresu i Senatu cijelo vrijeme kočili Obaminu politiku centralizacije moći i širenja Vlade "isključivo iz rasističkih pobuda".

Stoga je pomalo iznenađujuće danas zazvučala vijest kako su protiv CNN-a, kuće koja se najviše, kao fol, brine za crnačku zajednicu, podnesena dva tužbena zahtjeva zbog rasne diskriminacije ukupne vrijednosti nekoliko milijuna dolara.

U prvoj tužbi cijeli niz bivših djelatnika CNN-a tvrdi kako su na toj televiziji bili zakinuti za promociju i slabije plaćeni samo zato što su crnci. Jedna od njih, Celeslie Henley, tvrdi da je doživjela diskriminaciju od strane bijelih menadžera, a kad ih je prijavila Odjelu za ljudske resurse, dobila je otkaz.

U drugoj tužbi televizijski producent DeWayne Walker traži 50 milijuna dolara odštete jer ga je televizija odbila promovirati na način kao što je promovirala ostale, a po njegovom je mišljenju razlog tomu njegova boja kože.

Odvjetnik Daniel Meachum, koji zastupa tužitelje u prvom slučaju, ističe da imaju dokumente koji će dokazati kako CNN i njegove sestrinske tvrtke Turner Broadcasting i Time Warner "sistematski vrše rasnu diskriminaciju nad svojim zaposlenicima", objavio je LawNewz.com.


Novo na Liberalu

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Bosanskohercegovački novinar je iznio niz neistina i nebuloza o hrvatskom i turskom turizmu.

Zašto mediji prenose dezinformacije o hrvatskom i turskom turizmu koje je proširio Erdoganov fan?

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Najveći pobornik povećanja minimalne plaće u SAD-u na 15 dolara po satu, svoje radnike plaća manje od toga.

Pobuna radnika u Sandersovom stožeru: Traže veće plaće i tvrde da su izrabljivani

Politika

PIŠE: SANDRA PAŠKVAN

Oni koji se najviše kunu u poštenje, često nisu takvi kako se predstavljaju u javnosti. Pogledajte kako izgledaju postupci Povjerenstva za sukob interesa protiv nekih članova Mosta i Živog zida.

Treći putevi, poštenje i sukob interesa

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Nakon Islanda i Švedske, lijevu vladu dobile su ove godine Finska i Danska. Još je samo Norveška ostala kao posljednji bastion konzervativno-liberalne uprave.

Skandinavija je ozbiljno skrenula ulijevo, ali najzanimljivija je nova premijerka Danske

Zanimljivosti

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dennis Prager svjedočio je pred američkim Senatom gdje je ponovio svoje optužbe da Youtube cenzurira 20 posto njegovog sadržaja, i to 'samo zato što je konzervativac'.

Konzervativni youtuber, koji optužuje Google za cenzuru, manje je ʼcenzuriranʼ od ljevičara

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Primijetio sam da jako puno ljudi ne razumije kako funkcionira ovaj temeljni zakon tržišne ekonomije pa je potrebno objasniti na najjednostavniji način.

Ekonomija za neznalice (1): Zakon ponude i potražnje

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Liberalima bi trebalo biti važno samo da svi imamo jednako pravo kandidature i jednake mogućnosti. Ishod ne smije ovisiti o našim urođenim karakteristikama.

Zašto se liberali trebaju suprotstaviti spolnim kvotama

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Novi ministar razvoja i investicija najavljuje porezne rezove i ukidanje zakonskih barijera za poslovanje i investiranje.

Nova grčka vlada najavljuje zaokret: ʼGrčka će postati najprivlačnija država za strane investitoreʼ

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Iako se Ursuli von der Leyen može spočitati puno objektivnih primjedbi na njen rad i program, našim oporbenim zastupnicima smeta samo njena nacionalnost.

Sinčić i Kolakušić sramote Hrvatsku pred cijelom Europom

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Iz njegovog pitanja premijeru ispada kao da su domaći poslodavci dobri, a strani poslodavci krše radnička prava. Ali većina Hrvata se s njim ne slaže.

Hrvati preferiraju strane poslodavce, a Grmoja ih želi otjerati iz Hrvatske

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Hrvatska je po udjelu radnika, zaposlenih u industrijskoj proizvodnji, na razini Njemačke i Austrije.

Kulić obmanjuje javnost: Mit o deindustrijalizaciji Hrvatske

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Stručnjak za obrazovanje je predbacio beogradskom reperu što vrijeđa žene i prostači. Njegovi primjeri dobre glazbe, poput Prljavaca i Azre, nikada to nisu radili?

Jokić bi djecu učio plagiranju, prostačenju i seksizmu: ʼDobro je dok su našiʼ

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: