ČITATELJI OCIJENILI
5

Hrvatski streljači: 'EU birokrati žele razoružati narod i uvesti diktaturu'


18.6.2017.

Preporučeno za vas
Neka Linić uloži svoju imovinu u Uljanik!
Huić o ideji da država uloži još 10 mlrd. kn u Uljanik: ʼTo bi sj*balo javne financijeʼ
Ovo nije humano: Beljak htio ispasti faca, Plenkovićev ministar ga uništio...
OPG-ima državna agencija ne priznaje ponudu iz SAD-a jer nema pečata i PDV-a
Miletić vrijeđa našu inteligenciju ako ozbiljno misli da ćemo povjerovati u nevinost IDS-a
Ako Vlada pomogne Uljaniku, morat će i svima ostalima
Na današnji dan Vlado Gotovac održao je najbolji politički govor u modernoj hrvatskoj povijesti
Tko je Hayek?
Obersnel ljut što više ne može reketariti taksiste
Porezna uprava smislila nove načine da privatnicima zagorča život. Ako je ovo ʼrasterećenjeʼ...
Porezni obveznici traže od države da transparentno objavi sva jamstva kojima su političari zadužili građane
Digitalni porez nema veze s pravdom i neće pogoditi velike korporacije nego male biznise i startupe
Plenković se kiti tuđim perjem i busa u prsa dok Hrvatska zaostaje
Sveta Nedelja ukida naknadu za taksiste i smanjuje paušal u turizmu na zakonski minimum
Grad Dubrovnik se baca u nekretninski biznis i ugostiteljstvo, a gradonačelnik privatnicima prijeti zabranom
Europska liberalna grupacija promijenila svoje ime; evo zašto...
Vaclav Klaus: Kako smo reformirali češko gospodarstvo
The Economist: Što su liberali učinili za nas?
Europska unija - gospodarski div između SAD-a i Kine
Venezuela će nacionalizirati tvornicu žitarica koja želi prekinuti proizvodnju

Hrvatski streljači: 'EU birokrati žele razoružati narod i uvesti diktaturu'

Europski parlament je sredinom ožujka usvojio izmjenu direktive o vatrenom oružju kojom se uvode stroža pravila po kojima građani mogu nabaviti i posjedovati vatreno oružje. Apsurd je da je okidač za izmjenu ove direktive bio teroristički napad u Parizu izvršen automatskim, uz to ilegalno nabavljenim oružjem, koje civili, za razliku od terorista, ne smiju posjedovati.

Tim povodom oglasio se Hrvatski savez akcionog streljaštva koji naglašava da je još lani postavio javno pitanje: gdje je logika u zabrani poluautomatskog oružja za civile? No, ističu, odgovor nisu dobili.

Izmjena direktive usvojena je s 491 glasom za, 178 protiv i 28 suzdržanih.

U raspravi o ovoj direktivi sudjelovala je i hrvatska zastupnica Ruža Tomašić, koja je istaknula je da je trend maksimalnog ograničavanja nabave i posjedovanja oružja na Zapadu odavno uzeo maha. Država razoružava lojalne građane koji legalno posjeduju oružje i tako ih čini lakom metom kriminalaca i terorista koji svoje oružje kupuju na crnom tržištu svjesno kršeći zakone, upozorila je.

"Oružje ne ubija, ubija čovjek! Uloga države je da osigura da to oružje završi u rukama isključivo onih ljudi koji ni na koji način nisu ugroza za okolinu i da redovito kontrolira jesu li oni i dalje fizički i psihički spremni na odgovorno korištenje oružja", naglasila je.

Ocijenila je da je apsurdno da u ovo vrijeme rastuće terorističke prijetnje razoružavamo vlastite građane. "Policija i vojska ne mogu biti sveprisutne i zato ne mislim da bi bilo loše da među građanima na ulici, u restoranu ili šoping centru ima više onih koji legalno posjeduju oružje i koji mogu brzo neutralizirati napadače i onemogućiti ih u njihovom krvavom pohodu", zaključila je Tomašić.

Nova pravila, koja ovom direktivom želi uvesti EU, nakupina bezličnih EUrobirokrata, a koju nacionalni parlamenti ne mogu oboriti jer im je nametnuta, donose zabranu automatskog oružja preinačenog u poluautomatsko oružje, obuhvaćaju kolekcionare oružja i muzeje, reguliraju korištenje oružja za uzbunjivanje (signalne baklje i rakete i signalni pištolji) i akustičnog oružja (u kazalištu, filmovima, na sportskim događajima), prodaju oružja putem interneta, deaktivirano oružje i jačaju razmjenu informacija među državama članicama.

"EU birokrati su, tijekom jednogodišnje rasprave, iznijeli brdo laži i izmišljenih podataka, kao npr. da je u EU počinjeno 10.000 ubojstava vatrenim oružjem, no ta brojka se odnosi na razdoblje od 10 godina, uračunata su ubojstva i samoubojstva te smrti od nesretnih slučajeva, 1.000 je bilo ubojstava vatrenim oružjem, a počinjena su u preko 90% slučajeva ILEGALNIM oružjem; 700 je bilo nesretnih slučajeva, a ostalo su bila SAMOUBOJSTVA! U 80% slučajeva samoubojstava, nije korišteno vatreno oružje. Međutim, istina nije važna, važan je cilj, do kojeg se ide svim sredstvima, pa i iznošenjem laži", tvrdi Edgar Franjul, predsjednik Hrvatskog saveza akcionog streljaštva.

Nastavljamo ključnim dijelovima iz njegovog podužeg, ali zanimljivog, priopćenja:

"Još krajem 2015. konstatirali smo da bi zabrana poluautomatskog oružja za civile značila kraj demokracije i civilizacije kakvu poznajemo i kakvu smo imali i značila bi uvođenje diktature kakve nikada do sada nije bilo. Da bi se to ostvarilo, potrebno je samo jedno – razoružati poštene građane.

Novi, restriktivniji zakoni prema legalnom oružju ne rješavaju probleme, a nova direktiva (koja podsjeća na vremena totalitarizma, kada se direktivama uređivalo život građana) nije samo populistička u svojoj prirodi, već uskraćuje naše civilne slobode i vrijeđa našu inteligenciju.

Ako pojedinac ima pravo na život i na slobodu od prisile, onda ima i pravo sam se braniti od onih koji mu pokušaju ta prava ugroziti. Onemogućavanje normalnim ljudima pribavljanja vatrenog oružja, dovodi ih u veću opasnost da budu i sami žrtve nasilja, jer kriminalci i teroristi zakone ionako ne poštuju, pa se na njih neće niti odnositi nekakve odredbe o zabrani nošenja oružja, a nekome tko namjerava počiniti zločin, kao oružje može poslužiti tisuću i jedna stvar koja je već svima dostupna i ima već neku svoju drugu uporabnu svrhu.

U međuvremenu, teroristi su kao oružje terorističkih napada počeli koristiti kamione, automobile, kuhinjske noževe i druga podesna sredstva. Ne zato jer ne mogu nabaviti eksploziv i automatsko oružje, već stoga jer im je centrala u problemima da sačuva živu glavu pred ruskim i američkim zračnim i ostalim napadima, pa imaju problema s logistikom, tj. dostavom na teren. Zato su javno objavili naputke kako najjeftinije, priručnim sredstvima, počiniti terorističke napade. Kuhinjski nož, mačeta, sjekira, automobil – sredstva su izvršenja posljednjih terorističkih napada. Zabilježen je i pokušaj otimanja oružja vojnicima. Dakle, teroristi su uvijek korak naprijed i u prednosti, jer NAPADAJU, a druga strana OČEKUJE napad. Zakoni fizike jasni su i neumoljivi: AKCIJA je UVIJEK brža od reakcije.

Pri jednom od posljednjih napada, terorist je, nakon što je automobilom poubijao i teško ozlijedio desetak ljudi, nožem ubio i policajca na osiguranju štićenog objekta. To je najbolji dokaz prije iznesenoj činjenici a potiče na postavljanje još jednog pitanja nadležnima:

„Kako nas, obične i razoružane građane mislite zaštititi policijom i vojskom, kada policajci i vojnici nisu u stanju zaštititi ni sebe same?

Jasno je da nikakvi restriktivni zakoni o ograničavanju posjedovanja vatrenog oružja civilima – poštenim građanima, lovcima, strijelcima i kolekcionarima, neće povećati sigurnost građana niti spriječiti terorističke napade. Ni Europska Unija, ni uvođenje izvanrednog stanja  neće učiniti ništa za sigurnost Europljana. Članice EU ogriješile su se o svoje Ustave, ne jamče sigurnost svojim državljanima, nego svojom krivom politikom snaže terorizam. Kršćanstvo i europski način života izloženi su udarima terorista, a EU i njena nesposobna birokracija, ne zna i ne želi zaštititi svoje stanovništvo, državni integritet i europski sustav vrijednosti. Uvođenje izvanrednog stanja, davanje izvanrednih ovlasti vojsci i policiji a razoružavanje građana upravo su put u diktaturu i mogu dovesti do neželjenih posljedica.

EU, kao i naše 'elitne' političko-medijske strukture gledaju nekakve svoje sitne ili jednostavno krive interese, i nameću nam „strategije“ nametnute odozgo prema dolje i predstavljene kao 'napredne'. No, hrvatski političari, koji pognutih glava, poslušno slušaju diktat EU birokrata zaboravljaju najvažnije: oni dobivaju legitimitet od svog naroda, a ne od EU birokrata, stranih diplomata i vlasnika medijskih kuća. Nastave li se ponašati na takav način, moglo bi im se dogoditi da im narod legitimitet oduzme."Novo na Liberalu

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Kako Trumpove carine utječu na poduzetnike najbolje pokazuje podatak da je mišljenje voditelja trgovine u SAD-u trenutno najpesimističnije u zadnjih 25 godina.

Amerikanci su svjesni da gube u trgovinskom ratu. Samo Trump još nije...

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Naslov koji polazi od pretpostavke da osoba ne može biti sekularist i vjernik u isto vrijeme, krajnje je pogrešan i manipulativan.

N1 televizija obmanjuje javnost: Sekularizam i ateizam nisu jedno te isto

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Analiza intervjua s kandidatom HSLS-a za predsjednika RH. Moram priznati da me u mnogim stvarima razočarao...

Kovač je po pitanju osobnih sloboda kao Dalija Orešković. Srećom, u ekonomiji je puno bolji

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Međunarodne korporacije imaju zaštitu LGBT prava u svome kodeksu, što je s tržišne strane posve razumljivo. To je razveselilo lijeve udruge koje posve nesvjesno slave kapitalizam.

Privatna korporacija kao posljednja linija obrane LGBT prava u Mađarskoj

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Hrvatska ima najviši PDV na putnički prijevoz među zemljama članicama EU, a možda i u cijelom svijetu.

Većina zemalja EU ukinula PDV na putnički željeznički prijevoz, Hrvatska nije među njima

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Porezna uprava je u 'ofenzivi' na ugostiteljske objekte na moru kaznila skoro dvije trećine ugostiteljskih objekata u koje je ušla. Što nam to govori o zakonima i porezima?

Jesu li lopovi ugostitelji ili je lopovska država?

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Pročitajte što će prvo napraviti ako osvoji vlast, što misli o sadašnjoj Vladi, hoće li pomilovati osuđenike koji trunu u zatvoru zbog marihuane...

Intervju s Dejanom Kovačem, kandidatom koji će predstavljati liberalnu Hrvatsku na ovim izborima

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Otkud tolika strastvena želja za porezima koji će 'opaliti po džepu' druge ljude, one s kojima ne dijelimo neku karakteristiku?

Neka susjedu crknu dvije!

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Prošlo je 5 godina kako je pokrenuo filantropsku inicijativu za poboljšanje uvjeta i bolju informatičku naobrazbu u hrvatskim školama...

Bakić obilježava 5. godišnjicu IRIM-a: ʼEdukacija je najveći izjednačavač prilikaʼ

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Ovo je jedan od najočitijih primjera uredničke manipulacije kako se neki hrvatski mediji trude ulizati vladajućima.

Manipulacija: U naslovu kažu da građani podržavaju Kujundžićeve poreze, a pitali su samo troje ljudi

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

A samo je rekao da su za cijenu Thompsonovog koncerta tri grada mogla postati transparentna.

Kovač prima prijeteće i uvredljive poruke od Thompsonovih fanova: ʼTi si četnik i jugokomunist!ʼ

Zanimljivosti

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Nakon napada novinara Fox Newsa i predsjednika Trumpa, Universal je otkazao izlazak filma The Hunt.

Američki konzervativci dokazali da su pahuljice: Zbog njihovih osjećaja otkazan film

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: