Kandidatura za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije

22.7.2018.
ČITATELJI OCIJENILI
5


PIŠE: MARIO NAKIĆ

Više od istog autora
Kardinalna pogreška Jordana Petersona
Njemački reper snimio spot iz tri perspektive: glasača AfD-a, turskog imigranta i sebe
Zašto antiteizam nije kompatibilan s liberalizmom
Index je opet skrenuo full retard pa pomaže Al Jazeeri u širenju lažne vijesti
Najbolji slogan na ovim izborima ima Pupovčev SDSS: Isprovocirao desnicu, podigao prašinu i potvrdio svrhu
Isprika čitateljima zbog dezinformacije
Obuljen Koržinek vlastitim primjerom pokazala kako se plasiraju lažne vijesti - tko će nju kazniti?
Kako je grad od pola milijuna stanovnika postao turistički div s trostruko većom zaradom od Hrvatske
Bjelovar i Sveta Nedelja nastavljaju protržišne mjere. Neka se drugi gradovi ugledaju!
Ako u Hrvatskoj vidiš divlji kapitalizam...daj mi broj svoga dilera!
Našisti 2017.: Izjave zbog kojih smo se lani hvatali za glavu
Mrsićev prijedlog zakona o pobačaju je katastrofalan
Resslerova obećanja su kao da ih je prepisao od Marasa ili Tomaševića
Zašto ljevica i liberalizam nikako ne idu skupa
Ljevica je uništila brazilsku ekonomiju. Mladi traže 'manje Marxa, više Misesa'
Hrvatska će izvoziti mlijeko u Kinu, a ne proizvodi ga dovoljno ni za nas. Kako to?
3 najluđe lažne vijesti koje su mnogi Hrvati popušili u srpnju
Crna knjiga trošenja javnog novca: Pomozimo Vladi da lakše otkrije gdje novac curi!
Po čemu je Duhaček vrjedniji od Čolakovića i zašto u Hrvatskoj nećemo još dugo imati lijepe stvari
Zašto Guardian nije izvor kojem treba bezuvjetno vjerovati

Kandidatura za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije


PIŠE Mario Nakić

Budući da se antife ovih dana iz petnih žila trude pretvoriti najveći povijesni uspjeh hrvatskog nogometa u nacionalnu katastrofu, a cijela priča se radi isključivo o glazbenom ukusu izbornika i kapetana naše reprezentacije, jasno je da će oni tražiti Dalićevu smjenu. Jasno je, također, da sportski uspjeh za jednog sportskog izbornika nije bitan, puno su bitnije neke druge stvari - npr. svjetonazor, glazbeni ukus, porijeklo itd.

Kad sve sagledam, mislim da bih ja bio savršeni kandidat kojeg bi prihvatile i najtvrdokornije antife u jugoslavenskim mainstream medijima. Dopustite mi da predstavim svoje prednosti pa prosudite sami.

1. Kao prvo i najvažnije za ovo radno mjesto, ne slušam Thompsona. Zapravo, jedan sam od rijetkih u Hrvatskoj koji prije ovog svjetskog prvenstva nikada nije čuo njegov, kažu, najveći hit, pjesmu "Lijepa li si". I kad sam je čuo, nije mi se nimalo svidjela. Ništa osobno, stvar ukusa. Ne volim njegovo zavijanje, a ni riječi mi nisu nešto.

Slušam većinom hip-hop i R&B, a može proći i rock ako nije pastirski. Imam dosta prijatelja koji slušaju istu glazbu, tako da ih mogu pozvati da igraju u reprezentaciji, a neki od njih su igrali svojevremeno za svoje seoske klubove u županijskoj ligi.

Prije svake utakmice u svlačionici pjevat će se pjesma "Heroyix" grupe TBF. Ozbiljno, da netko ne misli da je ovo sarkazam - nije. Volim TBF i ta pjesma mislim da bi bila super bludnica za podizanje morala i nabrijavanje pred utakmicu.

2. Nisam vjernik. Novinari su se na Twitteru žalili što Dalić zahvaljuje bogu. Ja neću zahvaljivati bogu nego kurcu. Hoće li to biti OK?

3. Nemam rodbinu u Hercegovini. Daliću zamjeraju i to što je pozdravljao Hrvate u BiH, a ja tamo nemam nikoga. Ja ću pozdravljati građanke i građane Hrvatske, a posebno one koji kopaju po kontejnerima. Time ću dokazati svoju političku korektnost i socijalnu osjetljivost.

4. Nisam domoljub. Zapravo nemam nikakav nacionalni osjećaj, tako da ću svojim izjavama sigurno razveseliti antife. Neću pustiti Kolindu u svlačionicu, poslat ću je u p.m. Kad osvojimo prvenstvo, s nama će se u autobusu voziti Krešo Beljak kao pravi antifašist. Pjevat ćemo Internacionalu, Po šumama i gorama, Hej Slaveni i slično.

5. Na kraju možda najmanje važno, ali ipak bih istaknuo svoje iskustvo u nogometu koji me privlačio od malih nogu. U 5. razredu zaigrao sam za Hajduk i to je bilo kratko, ali bogato iskustvo u mojoj sportskoj karijeri. NK Hajduk Pakrac, bio sam vezni igrač. Odigrao sam važan lokalni derbi, gostovanje kod Slavonca u Lipiku. Dok smo gubili 6:0, trener me ubacio 20 minuta prije kraja utakmice u igru kao adut iz rukava, ja sam mu bio zadnja nada za preokret. Rekao mi je da trčim po centar liniji gore-dolje i čekam priliku da me pogodi lopta. Trčao sam non-stop gore-dolje i tako skroz do kraja utakmice, ali lopta me nije pogodila. Izgubili smo 13:0.

Gledajte na to s vedrije strane. Ako ja budem izbornik, Hrvatska se neće plasirati ni na jedno natjecanje, a to znači da neće biti dočeka ni euforije pa neće biti ni podjela!

Što kažete, prolazim li strogu antifa kontrolu?

 Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: