Privatna korporacija kao posljednja linija obrane LGBT prava u Mađarskoj

16.8.2019.
ČITATELJI OCIJENILI
4

Međunarodne korporacije imaju zaštitu LGBT prava u svome kodeksu, što je s tržišne strane posve razumljivo. To je razveselilo lijeve udruge koje posve nesvjesno slave kapitalizam.
PIŠE: MARIO NAKIĆ

Više od istog autora
Netolerantni ljevičari opet zagovaraju prisilu. Pustite roditelje i djecu da odluče!
Rand Paul objasnio socijalistu Sandersu što je solidarnost
Hrvatska je talac mentaliteta nulte sume
Tko je liberal, a tko nije? Postoji jedan vrlo jednostavan i brz način da to otkrijete...
Američki konzervativci revidiraju povijest, pokušavaju progurati lude teze o Hitleru i nacionalizmu
Mnogi napuštaju Hrvatsku zbog posla, a uvozit ćemo radnike. Što je u tome čudno?
Liberali - priča o Crnoj Gori kakva je mogla biti
EU kreće u rat protiv keša, što to konkretno znači?
Priča o sudskoj pobjedi Zagrepčanke protiv Microsofta zapravo je tužna priča o hrvatskom ZOR-u
Prvi put u povijesti većina Amerikanaca podupire potpunu dekriminalizaciju seksualnog rada
Nova Kalifornija se želi odcijepiti od Kalifornije i postati 51. država SAD-a
Švedska općina skoro bankrotirala zbog socijalne pomoći za izbjeglice
Trumpova izjava o Saudijskoj Arabiji naljutila Amasha i Paula: ʼOvo je apsolutno odvratnoʼ
Amsterdamska koalicija s Hreljom izgubila svaki doticaj s liberalizmom
Zašto Hrvati odlaze u Irsku, 2. dio: radnička prava
ʼAli, ali, ali...Što će biti s uhljebima?ʼ
Nakon zabrane rada nedjeljom 80 radnika u najvećem podgoričkom trgovačkom centru već dobilo otkaz
Hoće li Kolindu sukob s desnicom koštati pobjede na izborima?
Ovo je za njih reforma: Vlada predlaže povećanje minimalca za poduzetnike 100%
Raskrinkavanje marksista: Top 5 najvećih nebuloza Guste Santinija

Privatna korporacija kao posljednja linija obrane LGBT prava u Mađarskoj

Međunarodne korporacije imaju zaštitu LGBT prava u svome kodeksu, što je s tržišne strane posve razumljivo. To je razveselilo lijeve udruge koje posve nesvjesno slave kapitalizam.
PIŠE Mario Nakić

Slobodno tržište je u svojoj srži tolerantno prema svim mogućim različitostima, a u privatnom poduzetništvu uspijevaju oni koji ne diskriminiraju svoje kupce i suradnike na osnovi rase, spola, seksualne orijentacije ili bilo koje druge urođene karakteristike. To je već utvrđeno brojnim istraživanjima, a globalizacija je dovela do toga da su međunarodne korporacije posljednja linija obrane za manjinske skupine u totalitarnim, autoritarnim društvima ili u društvima koja naginju takvom sustavu.

Međunarodne korporacije imaju moć ne pokoriti se volji pojedine države i tako osvojiti mnogo novih kupaca kao borci za ljudska prava. U tom slučaju događaju se vrlo zanimljive stvari - na primjer, da udruge i mediji koji inače vole širiti zavjere protiv "kapitalizma", globalizma i slobodnog tržišta, počnu slaviti privatne korporacije.

Hrvatski LGBT portal CroL objavio je kako je Coca-Cola, međunarodna privatna korporacija, nadigrala mađarsku državnu propagandu:

Coca-Cola je lansirala kampanju "Ljubav je ljubav" kojom su promovirali popularni mađarski Sziget festival čija je ovogodišnja tema bila "Ljubavna revolucija". Uz slogan "Bez šećera, bez predrasuda" diljem Budimpešte mogli su se vidjeti reklamni plakati istospolnih parova, a na jednom od najposjećenijih festivala u Europi našla se i Coca-Cola u duginim bojama.

Desničarski portal Pesti Srácok je objavio: "Homoseksualni lobi okupirao je Budimpeštu – neće vam dati mogućnost da ga izbjegnete”, a parlamentarac iz vladajuće konzervativne stranke István Boldog je putem svoje Facebook stranice pozvao na bojkot Coca-Colinih proizvoda dok ne prestanu s kampanjom u Mađarskoj...

Uglavnom, Coca-Cola im je poslala priopćenje u kojem je jasno dala do znanja da neće pokleknuti pod pritiskom vladajućih političara:

"Tvrtka Coca-Cola teži različitosti, uključenosti i jednakosti u svom poslovanju, a podržavamo i ta prava u društvu. Kao dugogodišnji zagovornici LGBTQI zajednice, vjerujemo da svi imaju pravo voljeti osobu koju odaberu. Kampanja koja se trenutno vodi u Mađarskoj odražava ove vrijednosti."

Mađarski konzervativci, piše dalje CroL, pokrenuli su i online peticiju kojom su zahtijevali uklanjanje plakata, a Boldog je vijest da će Coca-Cola zaista ukloniti plakate prokomentirao kao svoju pobjedu iako su plakati uklonjeni kao što se i ranije planiralo - nakon završenog festivala.

Još jednom, pokazalo se ono što vam oduvijek govorimo, dragi pripadnici LGBTIQ zajednice. Slobodno tržište je vaš saveznik, a ne neprijatelj.


VIŠE IZ RUBRIKE:
LJUDSKA PRAVA
EKONOMIJA
SVIJET
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: