Mad Dog proslavio svoj prvi radni dan žestokim udarom po ISIL-u

PIŠE Mario Nakić
IZVOR: Daily Caller
23.1.2017.

Mad Dog proslavio svoj prvi radni dan žestokim udarom po ISIL-u

Novi američki ministar obrane James Mattis, poznatiji po nadimku Mad Dog, proslavio je prvi radni dan u Pentagonu nadgledanjem 31 napada na položaje tzv. "Islamske države" (ISIL) u Iraku i Siriji, objavio je Daily Caller. Mattis je snimljen u subotu kako dolazi u svoj novi ured s osmijehom na licu, a uskoro se pokazalo da je jedva čekao da može zapovijediti napade na ISIL.

Američke zračne snage i dronovi u subotu su tutnjali po islamistima, ukupno 25 napada na području Sirije i 6 u Iraku. Pritom su uništeni artiljerijski položaji ISIL-a u gradu Babu u Siriji, a procjenjuje se i da je ISIL pretrpio značajne gubitke u ljudstvu u Raqqi gdje je iz stroja izbačeno 12 taktičkih jedinica i uništene su dvije improvizirane podzemne tvornice eksplozivnih sredstava. Jedan je napad na meti imao ISIL-ova naftna postrojenja u Deir ez Zouru. U Iraku je iz stroja izbačena jedna postrojba u Rutbahu i jedno oklopno vozilo, a u Kisiku je uništena vojna zgrada. U Tal Afaru je uništen vojni kamion i zapovjedni bunker. U Mosulu su zabilježena dva napada u kojima su uništene dvije postrojbe, tenk i tvornica autobombi.

Novi američki predsjednik Donald Trump, koji je izabrao umirovljenog generala Mattisa za svoga ministra obrane, još je tijekom predizborne kampanje obećavao da će "prekinuti ratove radi svrgavanja režima i usredotočiti sve snage na uništavanje ISIL-a". To je dobar stav jer ISIL je uistinu trenutno najveća prijetnja cijeloj zapadnoj civilizaciji. Nadajmo se da će se u tom smjeru situacija i nastaviti razvijati. 


Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Najtraženije na Liberalu
Zanima vas nešto drugo? Tu unesite pojam koji želite pretražiti:
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: