MTV snimio 'poruku bijelim muškarcima', reakcije su urnebesne!

PIŠE Mario Nakić
26.12.2016.

MTV snimio 'poruku bijelim muškarcima', reakcije su urnebesne!


PIŠE Mario Nakić

"Rasizam je najniži, najgrublji i najprimitivniji oblik kolektivizma. To je ideja pripisivanja moralnih, društvenih ili političkih kvaliteta na osnovi čovjekovog genetskog porijekla. Ideja da se čovjekove intelektualne i karakterne osobine proizvode i prenose putem njegovih unutarnjih kemijskih osobina."
- Ayn Rand, "Vrlina sebičnosti"


Popularni MTV snimio je prije par dana strašno glup i rasistički motiviran skeč naslovljen "Rezolucija za bijele muškarce u 2017.", zamišljen kao poruka bijelim muškarcima da se poprave u sljedećoj godini kako bi nam svima bilo bolje. Osim što je ideja pogrešna i bolesna u startu, likovi u skeču su je još začinili. Spot je objavljen prvo na Twitteru i Facebooku MTV-a, no ubrzo su ga skinuli nakon desetaka tisuća negativnih komentara. Ipak, neki su na vrijeme downloadali video pa se opet može naći na YouTubeu. Pogledajte sami pa prosudite.Osim svih nelogičnosti u samom videu, bitno je istaknuti da dolazi iz televizijske kuće koja je tijekom prvih par godina svoga emitiranja diskriminirala crne izvođače. I sad ta ista kuća se postavlja na medijskom spektru kao predvodnica "boraca za socijalnu pravdu" (SJW's), to su oni koji okrivljuju bijelog muškarca za rasizam, nacizam, seksizam, šovinizam - samo traže razlog! A sam takav pogled na ljude, kad se ne vrednuju prema osobnim postignućima i kvalitetama nego prema boji kože i spolu, je već sam po sebi diskriminatorski i pogrešan.

Pozitivna stvar u cijeloj priči je reakcija publike koja je velikom većinom osudila ovaj potez MTV-ja. Nakon brojnih negativnih kritika MTV je povukao video sa svih kanala. No, time nisu uspjeli spriječiti daljnju štetu za svoju kuću. Brojne reakcije, parodije snimljene su tijekom protekla dva dana od kojih neke imaju stotine tisuća ili čak milijune pregleda na YouTube-u. Izdvojit ću dvije zanimljive reakcije, pogledajte.Novo na Liberalu

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Bosanskohercegovački novinar je iznio niz neistina i nebuloza o hrvatskom i turskom turizmu.

Zašto mediji prenose dezinformacije o hrvatskom i turskom turizmu koje je proširio Erdoganov fan?

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Najveći pobornik povećanja minimalne plaće u SAD-u na 15 dolara po satu, svoje radnike plaća manje od toga.

Pobuna radnika u Sandersovom stožeru: Traže veće plaće i tvrde da su izrabljivani

Politika

PIŠE: SANDRA PAŠKVAN

Oni koji se najviše kunu u poštenje, često nisu takvi kako se predstavljaju u javnosti. Pogledajte kako izgledaju postupci Povjerenstva za sukob interesa protiv nekih članova Mosta i Živog zida.

Treći putevi, poštenje i sukob interesa

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Nakon Islanda i Švedske, lijevu vladu dobile su ove godine Finska i Danska. Još je samo Norveška ostala kao posljednji bastion konzervativno-liberalne uprave.

Skandinavija je ozbiljno skrenula ulijevo, ali najzanimljivija je nova premijerka Danske

Zanimljivosti

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dennis Prager svjedočio je pred američkim Senatom gdje je ponovio svoje optužbe da Youtube cenzurira 20 posto njegovog sadržaja, i to 'samo zato što je konzervativac'.

Konzervativni youtuber, koji optužuje Google za cenzuru, manje je ʼcenzuriranʼ od ljevičara

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Primijetio sam da jako puno ljudi ne razumije kako funkcionira ovaj temeljni zakon tržišne ekonomije pa je potrebno objasniti na najjednostavniji način.

Ekonomija za neznalice (1): Zakon ponude i potražnje

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Liberalima bi trebalo biti važno samo da svi imamo jednako pravo kandidature i jednake mogućnosti. Ishod ne smije ovisiti o našim urođenim karakteristikama.

Zašto se liberali trebaju suprotstaviti spolnim kvotama

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Novi ministar razvoja i investicija najavljuje porezne rezove i ukidanje zakonskih barijera za poslovanje i investiranje.

Nova grčka vlada najavljuje zaokret: ʼGrčka će postati najprivlačnija država za strane investitoreʼ

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Iako se Ursuli von der Leyen može spočitati puno objektivnih primjedbi na njen rad i program, našim oporbenim zastupnicima smeta samo njena nacionalnost.

Sinčić i Kolakušić sramote Hrvatsku pred cijelom Europom

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Iz njegovog pitanja premijeru ispada kao da su domaći poslodavci dobri, a strani poslodavci krše radnička prava. Ali većina Hrvata se s njim ne slaže.

Hrvati preferiraju strane poslodavce, a Grmoja ih želi otjerati iz Hrvatske

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Hrvatska je po udjelu radnika, zaposlenih u industrijskoj proizvodnji, na razini Njemačke i Austrije.

Kulić obmanjuje javnost: Mit o deindustrijalizaciji Hrvatske

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Stručnjak za obrazovanje je predbacio beogradskom reperu što vrijeđa žene i prostači. Njegovi primjeri dobre glazbe, poput Prljavaca i Azre, nikada to nisu radili?

Jokić bi djecu učio plagiranju, prostačenju i seksizmu: ʼDobro je dok su našiʼ

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: