MTV snimio 'poruku bijelim muškarcima', reakcije su urnebesne!

PIŠE Mario Nakić
26.12.2016.

MTV snimio 'poruku bijelim muškarcima', reakcije su urnebesne!


PIŠE Mario Nakić

"Rasizam je najniži, najgrublji i najprimitivniji oblik kolektivizma. To je ideja pripisivanja moralnih, društvenih ili političkih kvaliteta na osnovi čovjekovog genetskog porijekla. Ideja da se čovjekove intelektualne i karakterne osobine proizvode i prenose putem njegovih unutarnjih kemijskih osobina."
- Ayn Rand, "Vrlina sebičnosti"


Popularni MTV snimio je prije par dana strašno glup i rasistički motiviran skeč naslovljen "Rezolucija za bijele muškarce u 2017.", zamišljen kao poruka bijelim muškarcima da se poprave u sljedećoj godini kako bi nam svima bilo bolje. Osim što je ideja pogrešna i bolesna u startu, likovi u skeču su je još začinili. Spot je objavljen prvo na Twitteru i Facebooku MTV-a, no ubrzo su ga skinuli nakon desetaka tisuća negativnih komentara. Ipak, neki su na vrijeme downloadali video pa se opet može naći na YouTubeu. Pogledajte sami pa prosudite.Osim svih nelogičnosti u samom videu, bitno je istaknuti da dolazi iz televizijske kuće koja je tijekom prvih par godina svoga emitiranja diskriminirala crne izvođače. I sad ta ista kuća se postavlja na medijskom spektru kao predvodnica "boraca za socijalnu pravdu" (SJW's), to su oni koji okrivljuju bijelog muškarca za rasizam, nacizam, seksizam, šovinizam - samo traže razlog! A sam takav pogled na ljude, kad se ne vrednuju prema osobnim postignućima i kvalitetama nego prema boji kože i spolu, je već sam po sebi diskriminatorski i pogrešan.

Pozitivna stvar u cijeloj priči je reakcija publike koja je velikom većinom osudila ovaj potez MTV-ja. Nakon brojnih negativnih kritika MTV je povukao video sa svih kanala. No, time nisu uspjeli spriječiti daljnju štetu za svoju kuću. Brojne reakcije, parodije snimljene su tijekom protekla dva dana od kojih neke imaju stotine tisuća ili čak milijune pregleda na YouTube-u. Izdvojit ću dvije zanimljive reakcije, pogledajte.
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: