FOTO: HRT
ČITATELJI OCIJENILI
4

Posljednji čuvari komunizma

PIŠE Branimir Perković
4.1.2017.

Posljednji čuvari komunizma

Denis Geto, predsjednik sindikata HEP-a "Tehnos", u svom je nastupu na HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" ispao u najmanju ruku bezobrazan, ali je pokazao cijelu istinu o tom mitskom pojmu koji samo lopovi i budale više uzimaju zaozbiljno, uzvišenoj odrednici "NAŠE".

Dokazao je da sve što se izdaje pod "NAŠE" je ustvari "NJIHOVO", a pod tim mislim na političko-uhljebničku strukturu koja drži ovaj narod pod čizmom, robovlasničkom i nimalo boljom od povijesne tuđinske čizme koja je Hrvate držala u sužanjstvu vjekovima. Situacija je ustvari još gora, za tuđinca smo znali da nam je neprijatelj i da nas iskorištava te smo se zbog toga borili protiv njega, a sadašnju čizmu političko-uhljebničkih parazita slavimo, ližemo je dok nas cipelari i zahvaljujemo joj.

Naime, dotični je izravno zaprijetio, ukoliko vlada RH privatizira 25 % HEP-a, da će izbiti rat u kojem će sindikati prekinuti dotok električne energije.

Znači sindikati su spremni ratovati da se 25 % HEP-a ne privatizira i ne, to nije figurativno rečeno, zaprijetiti prekidom dotoka električne energije stvarno je čin rata, a gubici nisu samo ekonomski i politički, nego i ljudski. Sjetimo se samo da je jedan od ciljeva srpske agresije na Hrvatsku bila hidroelektrana Peruča koja je električnom energijom opskrbljivala cijelu Dalmaciju. Znači protiv hrvatskog naroda je već korišteno okupiranje električnih postrojenja kao sredstvo rođenja rata, a sada na isto poziva predsjednik sindikata zaposlenih u HRVATSKOM DRŽAVNOM PODUZEĆU, navodno "NAŠEM"!
 
Postrojenja za proizvodnju i distribuciju električne energije stvarno jesu jedan od najbitnijih ciljeva u ratovima jer je danas električna energija sveobuhvatna i kontrolira praktički sve sfere života, od gospodarstva, grijanja, bolničke opreme pa sve do sigurnosti.

Pomišlja li "naš" sindikalist na gospodarske štete koje bi nastale njihovim ratom, što bi oslabilo već slabo gospodarstvo i zasigurno neke kompanije gurnulo u propast te povećalo ionako visoku nezaposlenost, prisiljavajući još više mladih ljudi i obitelji da napuste domovinu trbuhom za kruhom? Pomišlja li na bolesnike po hrvatskim bolnicama koji životno ovise o aparatima koji koriste električnu energiju? Pomišlja li o bebama koje trebaju još malo vremena da ojačaju prije nego započnu živjeti, a to im vrijeme daju inkubatori koji trebaju električnu energiju da bi radili? Pomišlja li na djevojku koja se vraća iz večernjeg izlaska, a jedinu joj zaštitu i sigurnost od nasilnika i probisvjeta nudi dobro osvijetljena ulica? Pomišlja li da sigurnost u prometu ovisi o regulaciji putem semafora koji ne rade bez električne energije?

Izgleda da ne pomišlja. On misli samo o zadržavanju uhljebničke pozicije za sebe i svoje, koju koriste da uz minimalan rad crpe i ono malo ekonomskog blagostanja koje ovaj narod ima. On misli o tome kako ne želi ni pod koju cijenu svoj rad približiti realnom tržištu jer negdje duboko u sebi zna da količina rada koju on ulaže je debelo nedovoljna da opravda primanja koja ima, koja mu se isplaćuju iz džepova svih nas, koja mi, koji nismo po stranačkom diktatu uhljebljeni, moramo krvavo zaraditi.

Vrijeme je da se otrijeznimo, a svako otrežnjene je teško. Hrvatski narod nije izašao iz socijalizma, hrvatski narod se nije riješio partije, hrvatski narod je još uvijek sluga u vlastitoj zemlji. Partija se samo prikrila, transformirala, uvjerila nas u lijepo zapakiranu laž i tako je ostala što je i prije bila - tamničar hrvatskog naroda. Zvala se ta frakcija sindikat, stranka, civilna udruga, vjerska udruga, javni servis, nezavisni medij financiran javnim novcem, svejedno je, jer joj je funkcija nepromijenjena u odnosu na funkciju koja joj je bila u Jugoslaviji, a to je sredstvima prisile, laži, manipulacije i zastrašivanja crpjeti snagu hrvatskog stanovništva, financijsku i moralnu. Naopako smo mi društvo, upravo zbog moralnog nazadovanja usred socijalizma i partije, kao što vidimo, i danas nastavlja.

Ovo nam je još jedan poziv da progledamo, a oni, da citiram velikog Vladu Gotovca, "A oni - ta strašila - nemaju od čega umrijeti jer nemaju ni dostojanstva, ni ljubavi, i ne mogu imati srama! Smrt je već u njima."

Razmislite samo za koga vas smatraju političko-uhljebnički paraziti, a pritom imajte na umu riječi Vlade Gotovca koje je izrekao prilikom svog poznatog govora ispred zgrade Komande 5. vojne oblasti: "...Posljednji čuvari komunizma! Ubojice hrvatskog naroda! I oni imaju obraza da, zaposjevši naše svete građevine, naše zadužbine, govore o svom posjedu u Hrvatskoj! Oni nam prijete da će na odlasku sve uzeti, sve odnijeti. Oni nam kažu da će iza sebe ostaviti samo pustoš. Pa mi znamo da će otići jedino s onim što će ukrasti, jer nikada ništa drugo nisu ni imali! - Jer sve što imaju, sve što jedu, sve što piju, sve što oblače - sve je vaše! Vi to plaćate, vi za to radite, vi za to stradate! Oni će, prijete, uzeti sve. A pitam ja tu gospodu: gdje su i čime su stekli pravo...."
 


VIŠE IZ RUBRIKE:
EKONOMIJA
HRVATSKA
O autoru
Branimir Perković je diplomirao ekonomsku politiku i financijska tržišta na Sveučilištu u Splitu. Komentator i analitičar na projektu Liberal.hr >>VIŠE
Novo na Liberalu

Politika

PIŠE: JERKO MARKOVINA

Prve impresije na predstavljanje predsjedničkog kandidata, poznatog pjevača Miroslava Škore.

Škoro nije totalna katastrofa, ali nije ni netko tko će donijeti ozbiljan pomak

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Biljana Borzan je cijelu svoju predizbornu kampanju izgradila na borbi za jednaku Nutellu. Pokazalo se da nije bila baš iskrena...

Istraživanje EK: Nema dokaza o različitom sastavu Nutelle u Njemačkoj i Hrvatskoj

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Građanska stranka je omogućila desnu vlast u Madridu gdje je u koaliciji s konzervativcima i desnim ekstremistima. To se mnogima nije svidjelo.

Španjolski liberali u koaliciji s krajnjom desnicom; ekonomski savjetnik napušta stranku, nižu se kritike...

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Navodni satiričar s News Bara dobio je potrebu da nas izvrijeđa jer mu se nije svidio moj članak o antifašizmu. Pa da pojasnim neke stvari...

Kome i zašto smeta Liberal?

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Hrvatska se tijekom proteklih 10 godina ukupno nije pomakla nimalo ekonomski naprijed. Tko nam je za to kriv?

Izgubljeno desetljeće

Društvo

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Je li došlo vrijeme da konačno raskrstimo s tekovinama socijalističke revolucije i obilježavanjem datuma bitnih za stvaranje bivše, propale države?

Čiji praznik Hrvatska danas obilježava?

Društvo

PIŠE: JERKO MARKOVINA

Splitski gradonačelnik objavio je smiješni vodič za turiste u kojem ih upozorava da poštuju lijenost i nerad kao splitski tradicionalni identitet, a sada će Gradsko vijeće ograničiti rad kafićima do ponoći.

Splitska vlast objavljuje rat turizmu

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Pokušao je kritizirati najavljeno rasterećenje rada, a zapravo je dao najbolje argumente za potpuno ukidanje poreza na dohodak.

Kad bi građani primali veću neto plaću, postali bi apatični - tvrdi ovaj kolumnist Večernjeg lista

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Pročitajte svjedočenja dvaju crnih autora koji su na suprotstavljenim stranama po pitanju reparacija.

Dvije strane: Treba li Amerika isplatiti odštetu crnim Amerikancima zbog ropstva i segregacije?

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Ljevičarski youtuber Kyle Kulinski objašnjava zašto je potez Youtubea loš i zašto ga ni ljevičari ne bi trebali slaviti.

Youtube započeo borbu protiv nacizma pa uklonio i antinacistički edukativni sadržaj

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dugogodišnji američki senator je s preko 75 godina postao milijunaš, ali tek nakon što je napisao bestseller. Hrvatski ministri ne moraju napisati bestseller da bi postali milijunaši.

Dva političara i multimilijunaša. Pronađi razliku!

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Hrvatska i Slovenija su svoj dug otplatile, ali Srbiji je preostalo za otplatiti još 1,7 mlrd. eura.

Srbija još uvijek plaća Titove dugove i otplaćivat će ih sljedeće 22 godine

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA | OGLAŠAVANJE

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: