Novo na Liberalu:
Brazilski UFC borac Renato Moicano i šest Misesovih lekcija iz ekonomske politike
Kolosalni poraz ljevice u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj
Privatni sektor je 'zaslužan' za 25% CO2 u atmosferi; najveći zagađivač je država
Možemo želi proširiti obavezu poreza na dohodak
Kakvi su rezultati poreza na ekstraprofit u Hrvatskoj?
Konzervativne udruge traže preko suda da im Tomašević izvjesi zastavu na gradske jarbole. Jesu li u pravu?
Što znači 'pozicija moći'?
Ante Mandarić: Bit ću glas protiv nepravde, bez obzira s koje strane dolazila
Izborni kompas FPZG-a ima ozbiljne nedostatke koji mogu dovesti do vrlo zbunjujućih rezultata
Spolne kvote su silovanje demokracije
Imaju li biskupi u sekularnoj državi pravo komentirati politiku? Da, kao i svatko drugi
Klimatski fundamentalisti u poreznim obveznicima vide svoje kmetove
Je li Javier Milei spasitelj Argentine ili lažnjak i populist?
Grbin priznao da mu se jako sviđaju politike Andreja Plenkovića
Zurovec: Prvo smanjiti državnu potrošnju, a onda osloboditi građane nameta
100 dana Mileijeve vlade: Što je dosad učinio?
Subvencioniranje najma je suluda mjera koja će pomoći samo najmodavcima
Milanović manipulira statistikom o mirovinama i obmanjuje javnost
Plenkovićeva vlada ulupala 199.000 vaših eura u portal koji nikoga ne zanima
Ovaj francuski vizionar iz 19. stoljeća sanjao je današnju Europsku uniju
Rezultati Februarske revolucije: profitirali SDP, Možemo i HDZ, gubitnici Centar i Fokus
Otkud sad oni? Članak Sanje Modrić masovno lajkaju Turci
Zašto Milanović napada ustavne suce koje je sam predložio? Želi ih zastrašiti
Marijana Puljak za saborskom govornicom izvrijeđala hrvatske radnike
Milei ukinuo državnu novinsku agenciju zbog 'širenja propagande'
Odlična vijest: Hrvatska ima uvjerljivo najveći godišnji rast BDP-a u EU
Reklama koja prikazuje obiteljsko nasilje na šaljiv način je neprimjerena - kaže pravobraniteljica
Najveća kupovina glasova u povijesti RH
Ima li smisla da država sufinancira bogataše pri kupovini luksuznih automobila?
Regulacije nisu suprotnost slobodnom tržištu nego njegov sastavni dio

Zbog inflacije, novac vrijedi sve manje. Kako zaštititi svoju ušteđevinu od gubitka vrijednosti?


Piše: Promo
Photo: Centar zlata promo
16.2.2022.

Zbog inflacije, novac vrijedi sve manje. Kako zaštititi svoju ušteđevinu od gubitka vrijednosti?

Zbog inflacije, novac vrijedi sve manje. Kako zaštititi svoju ušteđevinu od gubitka vrijednosti?


Piše: Promo
Photo: Centar zlata promo
16.2.2022.

U posljednje vrijeme svjedočimo naglom rastu inflacije koju možemo osjetiti i na vlastitim novčanicima pa tako sve više novaca moramo izdvajati za istu količinu dobara i usluga, što nas čini relativno siromašnijima. Iako nominalne plaće rastu, njihov rast nije dovoljan da nadoknadi visoku inflaciju, što znači da realne plaće zapravo padaju, a građani imaju manju kupovnu moć.

No, plaće nisu jedina stvar na udaru inflacije. Budući da inflacija podrazumijeva pad vrijednosti novca, to znači da novčane ušteđevine građana iz dana u dan vrijede sve manje. Pritom nije bitno ni radi li se o kunama, eurima ili pak francima jer je inflacija globalna i napada apsolutno sve fiat valute koje zbog toga gube vrijednost. Primjerice, deset tisuća kuna ušteđenih prije pet godina danas vrijedi znatno manje jer su kamatne stope na štednju nikakve, što znači da štednjom u novcu zapravo gubimo vrijednost

Srećom, postoji isplativa alternativa.

Investicijsko zlato - Neoporeziva štednja koja u prosjeku nosi više od 8% godišnje

Investicijsko zlato sve je popularniji oblik štednje u posljednje vrijeme, i to s dobrim razlogom, a to je izrazito visok prinos kojeg zlato nosi. Cijena zlata u proteklih je dvadesetak godina u prosjeku rasla oko 8% godišnje, što je znatno više od ostalih oblika štednje i ulaganja. U isto to vrijeme, inflacija je značajno smanjila vrijednost novca, što znači da je štednja u zlatu bila višestruko isplativija od štednje u novcu.



Investicijsko zlato je zlato koje dolazi isključivo u fizičkom obliku zlatnika i zlatnih poluga te je namijenjeno dugoročnoj štednji i ulaganju. Osim što se pokazalo vrlo isplativim, investicijsko zlato ima i druge prednosti koje ga čine sve popularnijim oblikom štednje. 

Investicijsko zlato u potpunosti je oslobođeno svih poreza kad ga se kupuje kao fizička osoba, a to uključuje PDV i porez na kapitalnu dobit. Pojednostavljeno rečeno, to znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo investitoru, bez ikakvih obaveza prema državi, što je prednost zlata naspram drugih oblika ulaganja poput dionica i kriptovaluta.

Uz to, zlato predstavlja oblik štednje koji je u potpunosti neovisan od države i financijskog sustava te je jedini ulagački instrument kojeg je doslovno moguće držati u ruci. Zlato je prenosivo i jednostavno za skladištiti pa ulagaču pruža visoku dozu slobode koju rijetko koja druga štednja može pružiti.



Jednom kupljeno zlato vrlo je jednostavno kasnije prodati i zamijeniti za novac po aktualnom tečaju bilo gdje u svijetu, uz vrlo niske razlike između kupovne i prodajne cijene. Otkup zlata vrši se na brojnim mjestima, a najbolje je tražiti pouzdane distributere i otkupljivače zlata kao što je u Hrvatskoj to Centar Zlata.

Kako i gdje ulagati u zlato u Hrvatskoj?

Ulaganje u zlato moguće je na više načina, a onaj najisplativiji i najsigurniji je kupnja zlatnih poluga i zlatnika koji se smatraju investicijskim zlatom kod vjerodostojnog trgovca plemenitih metala. Najpoznatiji takav trgovac u Hrvatskoj je Centar Zlata koji je ujedno i ovlašteni distributer poznatih europskih talionica kao što je austrijska državna kovnica Münze Österreich poznata po kovanju dukata s licem cara Franje Josipa. 

Centar Zlata nudi mogućnost štednje u zlatu svim građanima, bez obzira na njihovu platežnu moć, budući da u svom asortimanu nudi široku ponudu zlatnika i poluga od onih najmanjih mase jednog grama pa do najvećih mase jednog kilograma. Pritom je zlato moguće platiti i gotovinom za iznose manje od 75.000 kuna, što je pogodnost za sve one koji će svoje kune prije isteka njihove valjanosti zamijeniti za žuti plemeniti metal, a odnedavno je moguće zlato platiti i kriptovalutama.



Kupnja zlata moguća je u nekoj od poslovnica Centra Zlata, a moguća je i kupnja na daljinu preko webshopa uz 100% osiguranu dostavu na kućnu adresu u roku tri radna dana. Centar Zlata svim klijentima nudi i opciju besplatne pohrane poluga i zlatnika prvih godinu dana, ali kupac može svoje zlato preuzeti odmah i sam ga pohraniti, ako to želi.

Ukoliko i vi želite spasiti svoj novac od gubitka vrijednosti zbog inflacije koja neće tako brzo nestati, zamijenite ga za jedini oblik imovine koji je nadživio sve krize, inflacije, valute i generacije - investicijsko zlato.

Djelatnike Centra Zlata moguće je kontaktirati za besplatne konzultacije na e-mail info@centarzlata.com ili pozivom na broj 01 3000 783, a najveću ponudu investicijskog zlata u Hrvatskoj možete pogledati klikom OVDJE.

(PROMO ČLANAK)

 

Ocijeni članak

Sadržaj Liberala mogu ocjenjivati samo registrirani članovi. Učlanite se ovdje.
VIŠE O TEMI:
VIŠE IZ RUBRIKE:

Komentiraj članak

Komentirati na portalu mogu samo registrirani članovi. Učlanite se ovdje.
Mala škola liberalizma
Udruga Liberal.hr
O Udruzi Liberal.hr
Udruga Liberal.hr osnovana je s ciljem promicanja osobnih i ekonomskih sloboda u Republici Hrvatskoj. Djeluje prvenstveno preko ovog portala. Liberal je od svoga početka 2016. do danas dao značajan doprinos u raspravama oko javnih politika uvijek štiteći prava i slobode građana. Naša misija je educirati javnost i podizanje svijeti o građanskim pravima i posljedicama koje određene politike mogu imati na njihove živote. Više o radu i ciljevima udruge možete pročitati ovdje.

Ako želite i možete doprinijeti radu Udruge - bilo svojim aktivnostima i zalaganjem ili bar uplaćivanjem godišnje članarine, kliknite ovdje i ispunite pristupnicu za učlanjenje.
Doniraj
Ovaj portal financira se dobrovoljnim članarinama i donacijama naših čitatelja. Pomozite nam da budemo još bolji, postanite jedan od naših donatora!

Donirati nam možete preko Paypala - klikom ovdje ili preko e-bankarstva, ako skenirate ovaj barkod:



Za broj žiroračuna i ostale informacije kliknite ovdje.