Podržite Katarinu potpisom i možda će vas poštedjeti kad dođe na vlast

26.11.2019.
ČITATELJI OCIJENILI
5


PIŠE: MARIO NAKIĆ

Više od istog autora
Žena zatražila pomoć od policijskog robota, on joj odbrusio da mu se makne s puta pa zapjevao
Bogataši već godinama masovno sele u Australiju i Novi Zeland, evo zašto
Hajka na blogericu je posve neopravdana, ona nije učinila ništa krivo
Rumunji su nas prestigli zahvaljujući jednom potezu njihove vlade
Dva ključna razloga zašto Hrvatska treba poduprijeti ulazak Srbije u EU
Lekcija za Tolušića: Ovako izgleda trgovački centar bez uvozne robe
Privatna korporacija kao posljednja linija obrane LGBT prava u Mađarskoj
Hvala vam, EU birokrati, ali nemojte nas više štititi!
Divjak je produžena ruka Ribićevog sindikata, a HNS je uvijek bio stranka posebnih interesa
Sindikat iskorištava djecu za svoje prljave ciljeve
Švedska - nacija koja si je pucala u sljepoočnicu
Kolinda je atrakcija na SP-u: Jugoslavenski mediji je sprdaju, svijet joj se divi
ʼPametnoʼ protiv referenduma o kanabisu: ʼBacanje vremena i novcaʼ
23 citata koji dokazuju da je Frank Zappa bio strastveni liberal
U moru sivila i ludila, ova dobra vijest je mnogima promakla
Zdravstvena agencija brisala dijelove izvještaja o glifosatu da bi mogla zaključiti da je opasan
Ovih 13 zemalja više su kapitalističke od Amerike
Dobar dio hrvatske desnice je zaglibio u WW2: teorije zavjere i antikapitalizam
Green New Deal je fijasko. Sindikati su povukli potporu, a predlagatelj zakona se boji glasanja u Senatu...
Steven Horwitz: ʼLjevičari su gori od klimatskih skeptika. Liječnici, liječite se!ʼ

Podržite Katarinu potpisom i možda će vas poštedjeti kad dođe na vlast


PIŠE Mario Nakić

Hrvoje Štefan, jedan od ideologa Radničke fronte, stranke koja je na predsjedničkim izborima kandididrala Katarinu Peović, objavio je na Facebooku poziv građanima da njoj daju potpis potpore. Ništa ne bi bilo sporno da se dio tog poziva ne može okarakterizirati i kao prijetnja, objavio je Glas Istre.

Nisam uspio pronaći tu objavu na Štefanovom profilu jer nismo prijatelji na Facebooku, što znači da ju nije objavio javno ili ju je u međuvremenu obrisao, ali nemam razloga ne vjerovati Glasu Istre koji kaže:

U jednom dijelu Štefan piše: "Ako ste kontrarevolucionar ili reakcionar iz perspektive borbe za socijalizam, u vašem je interesu da pomognete u skupljanju potpisa kandidatkinji koja promovira ideju socijalizma jer koliko god ona danas još bila marginalna, kada se u budućnosti odnosi snaga promijene, taj vam nevoljki današnji doprinos može biti zaista značajna olakotna okolnost", a sve u kontekstu postupaka koje su socijalistički režimi provodili su 20. stoljeću. A provodili su, kao što je poznato, ubojstva, zastrašivanja, mučenja, zatvaranja i slično.

Ovo je, prema Glasu Istre, Štefanov proglas u cijelosti:

"Dragi i manje dragi fejsbuk prijatelji i prijateljice. Kao što, vjerujem, već znate pred nama su predsjednički izbori. Katarina Peović je ne samo jedno prekrasno ljudsko biće već i jedina od potencijalnih kandidata i kandidatkinja koja pokušava artikulirati ideju radikalnih društveno-ekonomskih promjena bez kojih će budućnost za većinu ljudi, a posebno za buduće generacije, biti sumorna odnosno još sumornija nego što je danas. Da bi postala službena kandidatkinja potrebno je prikupiti 10 000 potpisa, što nije jednostavan zadatak, a posebno za kandidatkinju jedne male partijice koja promiče ideje koje nisu ideje vladajućih i čije popularizacije se vladajući boje ko ja profesora Sarafa iz fizike u srednjoj.

Stoga vas pozivam da pripomognete u toj misiji da dobijemo prvu socijalističku kandidatkinju za predsjednicu u povijesti RH, na način da isprintate obrazac i skupite nešto potpisa od svojih obitelji, prijatelja, poznanika.

Pozivam vas da pomognete u skupljanju potpisa makar se i ne slažete s idejama koje Katarina iznosi i ako ste do sada već javno izražavali svoje neslaganje s tim idejama. Također, ako ste kapitalisti ili mali i srednji poduzetnici, isto vam toplo preporučam da pomognete u prikupljanju potpisa. Jer makar se Katarina i Radnička fronta nominalno zalažu za demokratski socijalizam 21. stoljeća, većina onih koji osporavaju tu ideju tvrde da bi ona nužno značila ponavljanje svega što smo već vidjeli od 'realnih socijalizama' u 20. stoljeću, pogotovo političke represije i deportacije kontrarevolucionara i reakcionara u radne logore na preodgoj. Dakle, ako ste kontrarevolucionar ili reakcionar iz perspektive borbe za socijalizam, u vašem je interesu da pomognete u skupljanju potpisa kandidatkinji koja promovira ideju socijalizma jer koliko god ona danas još bila marginalna, kada se u budućnosti odnosi snaga promjene, taj vam nevoljki današnji doprinos može biti zaista značajna olakotna okolnost.

Stoga, pomognite u skupljanju potpisa i uložite u svoju budućnost i budućnost vaših najmilijih!

Uputstva za prikupljanje i slanje potpisa nalaze se u linku ispod

Drugarski do pobjede!"

Glas Istre dodaje kako aktivisti Radničke fronte u Puli negoduju prolaznicima koji odbiju njihov poziv da daju potpis potpore kandidaturi njihove kandidatkinje i verbalno se obračunavaju s njima.

Ovo nije nešto novo ni čudno. Isti taj ideolog Radničke fronte je u jednoj Facebook raspravi i meni osobno napisao da ću biti na popisu onih s kojima će se njihova vlast "obračunati" kad se "odnosi promijene":

"Čitav je niz tu razloga zašto je [u Venezueli] situacija takva kakva jest, ali jedan od važnijih je taj da se nisu dovoljno radikalno obračunali s domaćim neprijateljima, kapitalistima i njihovim pomagačima...Da si ti u Venezueli, sigurno bi bio na toj strani s kojom se trebaju obračunati socijalističke snage...Vjerojatno će to biti slučaj i kada se kod nas zakotrlja priča u tom smjeru."

 

Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: