FOTO: SDP

SDP protiv sindikata: Ljevičari pali na ispitu vlastite demagogije

PIŠE Mario Nakić
14.1.2017.

SDP protiv sindikata: Ljevičari pali na ispitu vlastite demagogije


PIŠE Mario Nakić

Osnivanje sindikata među zaposlenicima Socijaldemokratske partije Hrvatske i događaji koji su potom uslijedili dokazuju da ljevica ne stoji iza onoga što propovijeda. Prema pisanju Jutarnjeg lista, sindikalna povjerenica Novog sindikata zaposlenih u SDP-u Karolina Leaković traži razgovor s poslodavcem i osuđuje zastrašivanja i napade na članove sindikata.

Ja sam mislio da je SDP za sindikate, za borbu "radnika protiv kapitala", za "radnička prava"...U čemu je onda problem da se njihovi zaposlenici organiziraju i traže veća prava? Možda u tome što su oni za radnička prava samo kad je riječ o tuđim radnicima.

Mirando Mrsić, bivši ministar poduzetništva i obrtništva nedavno je osudio Vladine mjere za olakšavanje rada poduzetnicima uz riječi kako će to "ukinuti zaštitu na radu i vratiti nas 100 godina unazad". Kako to da sad nije stao na stranu svojih kolegica i kolega koji proživljavaju napade i zastrašivanja zato što žele bolja radnička prava i zaštitu na radu? Još jedan SDP-ovac i bivši ministar, Gordan Maras, jako je glasan u Saboru i puna su mu usta "radničkih prava" pogotovo kad je riječ o smanjenju poreza za one koji više zarađuju. Zašto je sada tih kad treba obraniti svoje kolegice i kolege i njihova radnička prava?

Upravo ljevičari su ti koji čvrsto vjeruju da je organiziranje u sindikate najbolji način zaštite radnika. Što ste se sad ustrtarili? Nije vrag da ne vjerujete sindikatu u vlastitim redovima? Ili ste i vi zapravo "neoliberalni kapitalisti" koje jako volite spominjati u negativnom kontekstu?

Ovaj sindikat bio je zapravo najbolji ispit za SDP, da dokažu u praksi koliko stoje iza svoje ljevičarske demagog...pardon, ideologije. SDP je na tom ispitu pao.

VIŠE IZ RUBRIKE:
HRVATSKA
POLITIKA
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu

Ljudska prava

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Ljevičarski youtuber Kyle Kulinski objašnjava zašto je potez Youtubea loš i zašto ga ni ljevičari ne bi trebali slaviti.

Youtube započeo borbu protiv nacizma pa uklonio i antinacistički edukativni sadržaj

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Dugogodišnji američki senator je s preko 75 godina postao milijunaš, ali tek nakon što je napisao bestseller. Hrvatski ministri ne moraju napisati bestseller da bi postali milijunaši.

Dva političara i multimilijunaša. Pronađi razliku!

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Hrvatska i Slovenija su svoj dug otplatile, ali Srbiji je preostalo za otplatiti još 1,7 mlrd. eura.

Srbija još uvijek plaća Titove dugove i otplaćivat će ih sljedeće 22 godine

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Mislav Kolakušić ima najrealnije šanse pobijediti na predsjedničkim izborima. Ovo nije podrška već upozorenje.

Svi pričaju o Kolindi i Milanoviću, ali Kolakušić bi mogao iznenaditi. Pripremite se za budućeg predsjednika!

Škola

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Otvorene granice su istinski liberalni koncept koji su u prošlom stoljeću najviše promicali neki konzervativni političari.

Otvorene i zatvorene granice

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Most i HSLS su se zakačili oko toga tko se prvi sjetio pokrenuti inicijativu za ustavnu zaštitu vode koja je ustavom već zaštićena.

Tko je gluplji - Most ili HSLS?

Ekonomija

PIŠE: BRANIMIR PERKOVIĆ

Iako postoji mnogo argumenata i razloga za optimizam, trebamo inzistirati na reformama bez kojih nema značajnijeg rasta.

Hrvatskoj treba brži i zdraviji rast, a bez strukturnih reformi on nije moguć

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Toliki izljevi mržnje prema poslodavcima - onim ljudima koji stvaraju novu vrijednost - i strah od stranih radnika svojstveni su naciji koja ne želi napredak.

Hrvati će jednom morati prihvatiti da su radne migracije - u oba smjera - sasvim normalna pojava

Politika

PIŠE: EDUARD PETRANOVIĆ

Zoran Milanović može ugroziti šanse HDZ-ovoj Kolindi Grabar-Kitarović, a to znači da ne postoji jamstvo HDZ-ove premoći.

Zašto bi kandidatura vođe najgore hrvatske vlade bila dobra za Hrvatsku

Ekonomija

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Samo nekoliko sati nakon što je Reuters objavio da su bogataši počeli povlačiti svoje bogatstvo na bankovne račune u Singapuru, izvršna direktorica Hong Konga je proglasila da povlači kontroverzni zakon.

Kako je kapital (zasad) sačuvao autonomiju Hong Konga

Škola

PIŠE: MARIO NAKIĆ

U nekim ekstremno lijevim krugovima ponavlja se citat iz Misesove knjige po kojemu ispada da je Mises hvalio i slavio fašizam. Je li to točno?

Ovako je Mises pisao o fašizmu 1927.

Politika

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Milorad Pupovac ponekad zna ovako izaći iz skrovišta ugroženog manjinca i pokazati svoje pravo bahato lice.

Pupovac odbrusio novinaru na pitanje zašto štiti Plenkovića: ʼNije vaš posao da ispravljate meneʼ

VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA | OGLAŠAVANJE

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: