FOTO: SDP

SDP protiv sindikata: Ljevičari pali na ispitu vlastite demagogije

PIŠE Mario Nakić
14.1.2017.

SDP protiv sindikata: Ljevičari pali na ispitu vlastite demagogije


PIŠE Mario Nakić

Osnivanje sindikata među zaposlenicima Socijaldemokratske partije Hrvatske i događaji koji su potom uslijedili dokazuju da ljevica ne stoji iza onoga što propovijeda. Prema pisanju Jutarnjeg lista, sindikalna povjerenica Novog sindikata zaposlenih u SDP-u Karolina Leaković traži razgovor s poslodavcem i osuđuje zastrašivanja i napade na članove sindikata.

Ja sam mislio da je SDP za sindikate, za borbu "radnika protiv kapitala", za "radnička prava"...U čemu je onda problem da se njihovi zaposlenici organiziraju i traže veća prava? Možda u tome što su oni za radnička prava samo kad je riječ o tuđim radnicima.

Mirando Mrsić, bivši ministar poduzetništva i obrtništva nedavno je osudio Vladine mjere za olakšavanje rada poduzetnicima uz riječi kako će to "ukinuti zaštitu na radu i vratiti nas 100 godina unazad". Kako to da sad nije stao na stranu svojih kolegica i kolega koji proživljavaju napade i zastrašivanja zato što žele bolja radnička prava i zaštitu na radu? Još jedan SDP-ovac i bivši ministar, Gordan Maras, jako je glasan u Saboru i puna su mu usta "radničkih prava" pogotovo kad je riječ o smanjenju poreza za one koji više zarađuju. Zašto je sada tih kad treba obraniti svoje kolegice i kolege i njihova radnička prava?

Upravo ljevičari su ti koji čvrsto vjeruju da je organiziranje u sindikate najbolji način zaštite radnika. Što ste se sad ustrtarili? Nije vrag da ne vjerujete sindikatu u vlastitim redovima? Ili ste i vi zapravo "neoliberalni kapitalisti" koje jako volite spominjati u negativnom kontekstu?

Ovaj sindikat bio je zapravo najbolji ispit za SDP, da dokažu u praksi koliko stoje iza svoje ljevičarske demagog...pardon, ideologije. SDP je na tom ispitu pao.Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: