Neka Linić uloži svoju imovinu u Uljanik!

31.3.2019.
ČITATELJI OCIJENILI
5

Novo pravilo: svatko tko tvrdi da bi vlada trebala na bilo koji način nastaviti financijski podupirati brodogradilišta, neka to prvo učini s vlastitim novcem pa da vidimo kako će proći.
PIŠE: MARIO NAKIĆ

Više od istog autora
ʼUčitelji pripremaju djecu za svijet koji ne postoji. Zamislite da štrajkaju, recimo, ljudi koji proizvode konjska sedlaʼ
Desničarska posla
Nadriliječništvo u hrvatskim medijima: Uvjeravaju nas u ʼčarobneʼ napitke, biljke i pripravke protiv gripe, upala, raka...
Pozivaju se na antifašizam, a promiču fašizam - na naš račun!
Blokiranje na društvenim mrežama ima 0% veze sa slobodom govora
Sveučilišni profesor oprao Bernija Sandersa: 'Korporacije ne plaćaju porez!'
Novo pravilo: Političari ne grade stadione
Pupovac odbrusio novinaru na pitanje zašto štiti Plenkovića: ʼNije vaš posao da ispravljate meneʼ
Zašto mediji nisu davali toliku pažnju Josipovićevom odijelu?
Glasnović šokirao novinare pa im očitao lekciju o ljudskim pravima
Bunjac srušio rekord u količini gluposti koje čovjek može u sat vremena izjaviti
Superbogati su u 2018. postali još bogatiji. A što je sa siromašnima?
[VIDEO] Feminist fizički napao pro-life aktivisticu pa ostao bez posla
Hrebak komentirao rezultat HSLS-a: ʼNisu nam krivi ni labudi ni mediji, sami smo kriviʼ
Novinarka Novosti je za ovo okrivila slobodu govora i pravo na oružje
Jeffrey Tucker: Zašto je desni kolektivizam opasniji nego što mislimo
Kratko i jasno: Nemiri u Venezueli su posljedica socijalizma
Izabrani citati: Mises o ratu i miru
Fact check: Utječe li visina učiteljske plaće na kvalitetu obrazovanja?
13 najpoznatijih self-made superbogataša koji nikada nisu diplomirali

Neka Linić uloži svoju imovinu u Uljanik!

Novo pravilo: svatko tko tvrdi da bi vlada trebala na bilo koji način nastaviti financijski podupirati brodogradilišta, neka to prvo učini s vlastitim novcem pa da vidimo kako će proći.
PIŠE Mario Nakić

Slavko Linić je na samom vrhu velike liste hrvatskih političara za koje bismo poželjeli da se nikada nisu počeli baviti politikom. Uveo fiskalizaciju u najgorem mogućem trenutku i pod medijskom potporom "pravimo reda" forsirao gašenje tisuća malih tvrtki i obrta. Usred krize! Iste one krize iz koje su druge zemlje već bile izašle.

A onda je izašao s još boljom idejom - predstečajne nagodbe! Jer kad su ti prijatelji u problemu, onda im ideš pomoći, što je sasvim normalno, samo što nije baš normalno ako si ministar financija pa im pomažeš tako da doneseš zakon kojim ćeš ih spasiti od dugovanja. Ali samo odabrane, molim!

Linić je kralj korporatizma i lošeg državnog upravljanja financijama, šampion produžavanja ekonomske krize i čovjek kojemu ne biste dali na čuvanje ni kućnog ljubimca jer bi on već našao način da vas time odvede u bankrot. Pa opet, svako malo se nađu novinari koji njega, kao nekakvog stručnjaka za financije, pitaju o aktualnim politikama. To je zapravo dobro jer po njegovim "stručnim" savjetima možemo znati što NE SMIJEMO napraviti.

Evo što grobar hrvatskog gospodarstva za N1 savjetuje aktualnoj vladi da učini s Uljanikom:

"Postojeći vlasnici, a to su dobrim dijelom mirovinski fondovi, jer imaju kapital od hrvatskih mirovina, smatrao sam da bi oni trebali trenutno krenuti unutra. S ulaskom mirovinskih fondova mogao se osigurati kvalitetan menadžment i kapital za restrukturiranje i tada bi i Vlada dala svojih 50 posto."

A da uvedemo novo pravilo? Da svi koji misle da država treba nastaviti "ulagati" u Uljanik prvo ulože vlastitu imovinu pa da vidimo kako će to proći? Ako je Linić toliko siguran u budućnost poslovanja Uljanika da bi u njega uložio naše buduće mirovine, zašto ne proba sa svojom imovinom pa da zaradi ogroman novac?

Isto vrijedi i za SDP-ovog predsjednika Davora Bernardića, koji bi nastavio financiranje Uljanikovih dubioza. Zašto ne Bernardićevu i SDP-ovu imovinu uložiti u Uljanik? Pa ako ste u pravu, ona će se udvostručiti.

Naravno, potpuno istu stvar predlažem i gospodi Ivanu Pernaru i Viliboru Sinčiću iz Živog zida. Svi koji još uvijek smatraju da je "ulaganje" u Uljanik isplativo, trebali bi to učiniti s vlastitim novcem. Lako je kockati se novcem poreznih obveznika, pogotovo onima koji su već pokazali kako to rade (Linić na primjer).

Situacija u kojoj ovakva vlast poput HDZ-ove ispada najzrelija i najodgovornija prema novcu poreznih obveznika, jako je zabrinjavajuća. HDZ je desetljećima davao jamstva i financirao tu vreću bez dna, ali barem su shvatili kad je postalo previše i kad više ne ide. U tome su im pomogli mediji, mišljenje javnosti se promijenilo otkad su građani saznali tko je većinski vlasnik Uljanika. Ali eto, HDZ barem osluškuje puls nacije, a oporba ne zna ni to.

 


VIŠE IZ RUBRIKE:
POLITIKA
EKONOMIJA
HRVATSKA
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: