Glumica iz legendarnog ʼBoljeg životaʼ: ʼPustite nas da dišemo. Ako trebam umrijeti, umrijet ćuʼ

7.10.2020.
ČITATELJI OCIJENILI
5


PIŠE: MARIO NAKIĆ

Glumica iz legendarnog ʼBoljeg životaʼ: ʼPustite nas da dišemo. Ako trebam umrijeti, umrijet ćuʼ


PIŠE Mario Nakić

Poznata beogradska glumica Svetlana Ceca Bojković, koje se malo stariji Hrvati sigurno sjećaju po ulozi u legendarnoj seriji "Bolji život", dala je prilično smjelu i neočekivanu izjavu na državnoj televiziji RTS.

Na pitanje kako se snalazi u "novoj normalnosti" (ili kod nas ono što novinari zovu "novo normalno"), Bojković je odgovorila:

"Taj izraz 'novo normalno' je jedan od 10 izraza koji me u ovoj situaciji tijekom posljednjih 6 mjeseci izuzetno iritira. Molim vas, što je to? Oni koji moraju to govoriti i proklamirati nisu nimalo ironični. Normalno je normalno, nema novo ili staro.

Kada smo kod toga, kažu 'socijalna distanca'. Što je socijalna distanca? Postoji fizička distanca, socijalna distanca je nešto sasvim drugo. Znači tako neke fraze uđu u opticaj i one se tako ponavljaju."

Osvrnula se i na preporuke "Kriznog štaba" (ono što je kod nas Stožer):

"Krizni štab nam saopćava razne kontradiktorne stvari, danas ovo, sutra ono, a onda stalno prijetnja da će biti novih mjera. Aman pustite nas ljudi da dišemo i da živimo. Pa što bude, bit će. Ako treba da umrem, umrijet ću. Toliko od mene za danas", zaključuje Bojković, a prenosi Blic.

Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: