Top 5 razloga zašto je Plenkovićeva vlada gora i od Milanovićeve

19.12.2016.
ČITATELJI OCIJENILI
3


PIŠE: MARIO NAKIĆ

Više od istog autora
Kako je Estonija, među svim ex-komunističkim zemljama, jedina uspjela iskorijeniti korupciju
Zabrana jednokratne plastike u EU neće pomoći oceanu, samo će kazniti osviještene građane
Misterij oglasa za posao s 28 godina radnog staža: odgovor je vrlo jednostavan...
Tužan dan za hrvatske branitelje
Neoliberalni sindikalist promijenio ploču, ali se opet zapleo
Učitelj koji širi mržnju i poziva na nasilje treba biti kazneno gonjen
HSLS-ov doprinos kampanji ʼDa se bolje razumijemoʼ: Hrebak majstorski spustio Pupovcu i Škori
U slobodnom društvu ne smije biti zabranjenih pitanja
Nova analiza potvrdila: Nordijske zemlje imaju slobodnije tržište od SAD-a
Je li korona opasnija od gripe? Evo što kažu podaci HZJZ-a
Verbalni delikt: Nekoć je to radila partija, a sad novinari
Glup, gluplji, Otvoreno
Ribić manipulira podacima: Što stoji iza rasta plaća javnog sektora u Bugarskoj?
Trudeau vjeruje da će povratnici iz ISIL-a biti 'moćan glas protiv radikalizacije islamista'
Debata o kalkulaciji cijena: Kako je Mises natjerao socijalističke ekonomiste na povlačenje
Jugoslavija je imala najhumaniji socijalizam u povijesti čovječanstva. I zato još uvijek plaćamo visoku cijenu
Član RF-a objasnio što će nam se dogoditi ʼkad se priča i kod nas zakotrljaʼ kao u Venezueli
'Pobačaj je smrtni grijeh, ali nema tog grijeha koji Bog ne može oprostiti'
[VIDEO] Chomsky objasnio zašto ne bismo trebali zabraniti ustaška obilježja
Liberali ipak ušli u bavarski parlament i imaju jedan uvjet za podršku novoj vladi

Top 5 razloga zašto je Plenkovićeva vlada gora i od Milanovićeve


PIŠE Mario Nakić

Još prije dvije godine nisam mislio da ću to ikada reći, ali moguće je. Moguće je da na vlasti imaš vladu goru od vlade Zorana Milanovića. I to već sada, par mjeseci nakon njenog konstituiranja, mogu sa sigurnošću reći. Ova vlada, HDZ-ova i Mostova, Vlada Andreja Plenkovića najgora je vlada u povijesti RH. Koliko će štete nanijeti nama i našoj djeci, to nam tek preostaje da vidimo, ali ništa dobroga sigurno neće donijeti.

1. Nenarodna vlast

Sjećate se kako su simpatizeri HDZ-a i desničari govorili tijekom Milanovićeve vladavine kako je to "nenarodna vlast"? I bili su u pravu, SDP-ova je vlada činila sve da zagorča život prosječnom Hrvatu; pokušavali su nametnuti neke svoje fore u edukacijski program, pa su forsirali dvojezične ploče u Vukovaru, pa su "uvodili red" u ekonomiji kažnjavajući kumice s placa...

Je li se nešto bitno promijenilo? Tijekom kratkotrajne vlade Tima Oreškovića bilo je naznaka za promjene. Neke stvari se jesu popravile, npr. financiranje "neprofitnih" medija. Međutim, dolaskom Plenkovića sve je to ponovno palo u vodu. Sad su vratili ljevičarske jebivjetre na državnu sisu, pod pritiskom Index-a i još nekih antislobodarskih medija ukinut će potpuno slobodu govora i vratiti nas u vrijeme političkih progona i zatvaranja zbog pjevanja krive pjesme.

Imamo situaciju gdje se premijer ispričava Stankoviću zato što su HOS-ovci poginuli baš u Jasenovcu (kao da su mogli birati)...Naša se vlada zapravo ispričava agresoru i svijetu što smo vodili obrambeni rat. Plenković se maksimalno uvlači Merkelici iako je vrijeme njene politike ove godine završilo. Ovaj narod, kao uostalom i veći dio zapadnog svijeta, nije za globalizam. Ovo je nenarodna vlast, daleko gora od Milanovićeve.

2. Porezna represija

SDP je krenuo s ubijanjem malog poduzetništva u Hrvatskoj kad je Linić najavio "uvođenje reda". To je izgledalo tako da su inspektori masno kažnjavali male obrtnike i poduzetnike jer su se usudili pokrenuti posao, a političari na vlasti su svojim prijateljima, vlasnicima korporacija u isto vrijeme opraštali milijunske dugove prema državi. To je bilo iživljavanje nad malima da bi veliki postali još veći.

Plenkovićev HDZ je nastavio tamo gdje je Linić stao. Nakon povisivanja minimalca, sad su odredili i koliku plaću poslodavac sebi mora isplaćivati. Ako to nije teror, onda ja ne znam što je. Sljedeće što možemo očekivati je da ti dođu u radnju i nacionaliziraju imovinu prema dekretu partije.

3. Socijalizam za banke

SDP-ova vlada je donijela zakon koji je trebao kazniti banke zbog kredita u švicarcima, ali kao što se odmah moglo i znati, to će Europska komisija i međunarodni sud tako riješiti da će te kazne, s kamatama, platiti hrvatski porezni obveznici.

Plenkovićeva vlada očito smatra da to nije dovoljno pa je donijela zakon po kojem će hrvatski porezni obveznici subvencionirati rate kredita jedni drugima. Ispada, ako ne kupiš vlastitu nekretninu - onda si budala jer ćeš živjeti kao podstanar i plaćati kredit nekome tko je kupio stan ili kuću.

U cijeloj priči najviše profitiraju banke.

4. Lažna obećanja

SDP je imao onaj "Plan21" koji je u par godina postao plan za protjerivanje Hrvata iz zemlje. HDZ je obećavao stotine tisuća novih radnih mjesta i smanjenje PDV-a. Ništa od toga više i ne planiraju ostvariti, a ljudi nastavljaju bježati iz zemlje.

5. Uhljebljivanje

Ako ste mislili da su SDP i HNS šampioni uhljebljivanja, to nije ništa. Odmah po konstituiranju nove vlade raspisani su natječaji za nova radna mjesta u državnim službama i tvrtkama. Kaže Petrov da su to ionako političke funkcije. I ne šali se.



Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: