Vijesti iz budućnosti: Hrvatska 2022.

19.8.2018.
ČITATELJI OCIJENILI
5


PIŠE: MARIO NAKIĆ

Vijesti iz budućnosti: Hrvatska 2022.


PIŠE Mario Nakić

Kao i svakog dana po uputama Državnog ureda za medije, vijesti započinjemo izvještajem o današnjim aktivnostima Predsjednika. Ivan Vilibor S., predsjednik RH, u dramatičnom obraćanju javnosti rekao je da će se ova država obračunati sa svim izdajnicima koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu.

Predsjednik je poslao vojsku na granicu s Europskom unijom kako bi spriječio tisuće ilegalnih prelazaka granice. "Izdajnici ove zemlje, koji zbog vlastite pohlepe i zavedeni zapadnom propagandom žele napustiti Hrvatsku, bit će najstrože kažnjeni", najavio je predsjednik. Ilegalni prelasci granice su se posebno intenzivirali nakon što su zabranjeni svi putnički letovi iz RH.

Europska unija prijeti ekonomskim sankcijama Hrvatskoj zato što nakon izlaska RH nije ispunila financijske obaveze, a nametnula je uvozne carine od 100 posto. Premijer Ivan P. najavio je da će na granicama sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom pojačati carinski nadzor zbog povećanog broja švercera koji u Hrvatsku uvoze sve - od prehrambenih namirnica do elektronike.

Premijer Ivan P. također je najavio novi paket mjera Vlade s programom sufinanciranja novih automobila proizvedenih u Iranu, budući da su cijene automobila proizvedenih u EU postale nedostižne za hrvatske građane.

Škole su danas počele ponovno s radom nakon dvomjesečnog štrajka prosvjetnih djelatnika koji tvrde da im plaća ne raste razmjerno inflaciji koja sada iznosi 120 posto. Ministar prosvjete Branimir B. složio se sa sindikalnim predstavnikom Vilimom R. da će plaća javnih službenika odsad rasti brže od inflacije.

U Vladinom paketu mjera protiv gospodarske krize uključeno je povećanje minimalca za 300 posto. Sada će minimalna bruto plaća iznositi 235.000 kuna ili 85 eura po današnjem tečaju. Prosvjedi seljaka koji nisu zadovoljni otkupnom cijenom državnog trgovačkog lanca "Cronzum", po svemu sudeći, mogli bi doći kraju jer je Vlada pristala da poveća otkupne cijene što će platiti u sklopu novog emitiranja kuna koje je najavio HNB.

Oporbena koalicija HDZ-SDP izdala je priopćenje u kojem ističu kako najavljene mjere neće biti dostatne za većinu do 2,5 milijuna stanovnika Hrvatske i podsjeća kako je tijekom skraćenog mandata njihove vlade nezaposlenost bila niža. HDZ Irska uputio je oštri dopis u kojem osuđuju kršenje prava bivših članova HDZ-a koji nisu uspjeli izbjeći progonu novog režima, ali im je premijer Ivan P. odgovorio kako su oni krivi za novonastalu situaciju budući da su "desetljećima podilazili zapadnim silama".

Premijer je u Moskvi gdje s ruskim predsjednikom Vladimirom P. pokušava dogovoriti novi paket humanitarne pomoći Rusije Hrvatskoj u obliku hrane i lijekova. Očekuje se da će zbog dobre suradnje i ruskog preuzimanja bankarskog sektora u Hrvatskoj ruski predsjednik pristati iako ni kod njega situacija nije više bajna. "Mi s Rusima imamo puno toga zajedničkoga. Evo, pogledajte američke sankcije, na primjer."

Bivša koalicijska vlada HDZSDP nije provela reforme što je dovelo do povećanja egzodusa građana i propasti privatnog sektora. Nakon velikih prosvjeda javnih službenika 2020. godine, koalicija se raspala pa su raspisani prijevremeni izbori na kojima je pobijedio Živi zid obećavajući "novi put". Još od prijevremenih izbora, nova vlast se bori protiv zapadnih sila, za malog hrvatskog čovjeka koji treba biti zaštićen od svih stranih interesa kojima vlada kapital. Zato je država nacionalizirala sva velika i strateška poduzeća te uvela novih 100.000 ljudi u javne radove. "Naši rezultati su očiti. Hrvatski proizvodi na hrvatskom stolu. Seljaci koji neće raditi, ostaju bez zemlje. Država sada ima dovoljno radnika koji će proizvoditi na toj zemlji, ali bitno je da je ona naša", objasnio je premijer Ivan P.

 

VIŠE IZ RUBRIKE:
ZANIMLJIVOSTI
O autoru
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa. >>VIŠE
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Najtraženije na Liberalu
Zanima vas nešto drugo? Tu unesite pojam koji želite pretražiti:
Popularno na Liberalu
PRIKAŽI VIŠE
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Newsletter
Upiši e-mail adresu:
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: